Directorul Parcului Industrial se gândeşte să demisioneze

Cristian Toader Pasti, directorul Parcului Industrial, este dezamăgit din cauză că transferul terenului de la UM Sadu întârzie să se facă. Deşi i-a fost prelungit mandatul de conducere, Cristian Toader Pasti se gândeşte să demisioneze în condiţiile în care nu va fi sprijinit pentru a aduce investitori. Directorul Parcului Industrial spune că infrastructura Gorjului este la pământ, iar acest lucru a dus la izolarea judeţului de restul ţării.

Rep.: Mandatul dumneavoastră a expirat la data de 1 iunie. Vi s-a prelungit? 

C.T.P.: Mandatul mi-a fost prelungit de către AGA, dar în momentul de faţă sunt la o cumpănă. Dacă lucrurile nu intră pe un făgaş normal până în toamnă, mă gândesc serios dacă mai are sau nu rost să rămân la Parc. Mă voi gândi serios dacă mai are rost să rămân acolo sau îmi voi căuta un alt serviciu.

Rep.: Să înţelegem că intenţionaţi să demisionaţi?

C.T.P.: Mă gândesc să plec pentru că fac eforturi, încerc, mă zbat şi nu vine nimeni în zona noastră. Eu mi-am făcut datoria, Parcul e pe profit, am acumulat pierderea pe anii trecuţi, mi-am îndeplinit toţi indicatorii, dar dacă nu o să fie sprijin şi nu o să facem nişte paşi semnificativi n-are rost să mai stau. Nu am primit nici partea aceea promisă de la Sadu I, nu s-a făcut nici acel transfer de teren. Este foarte greu să vezi sărăcie, să vezi deznădejde pe faţa oamenilor, să-i vezi cum zi de zi se zbat cu greutăţile, cu necazurile şi cu nevoile, iar tu să nu poţi să faci nimic pentru ei, mi se pare că nu asta este menirea mea.

Rep.: De ce credeţi că investitorii ocolesc Gorjul?

C.T.P.: Infrastructura pe noi ne-a izolat complet. Indiferent prin ce zonă trecem infrastructura este la pământ. Am venit pe Defileul Jiului şi vă spun că dacă aş fi fost investitor şi aş fi venit din vestul ţării nu mai călcam în viaţa mea prin judeţul Gorj. Este inadmisibil ce se întâmplă acum pe Defileul Jiului: o semnalizare jenantă, numai dâmburi şi numai gropi pentru ceea ce s-a făcut. Nu vine nimeni în Gorj în condiţiile astea. Nu poţi veni cu un tir, nu pot trece două tiruri unul pe lângă altul în condiţiile astea. Mai trebuie să lucrăm la infrastructură şi când infrastructura Gorjului va fi într-adevăr pusă bine la punct vor veni şi investitorii.

Rep.: Credeţi că acesta este motivul pentru care investitorii preferă să meargă în vestul ţării?

C.T.P.: Deocamdată, vestul ţării plus marile oraşe Braşov, Ploieşti, Bucureşti, Ilfov, Constanţa asigură suficient teren, parcuri industriale pentru firmele care doresc să facă afaceri în România. Ascultam zilele trecute, când am fost în Timişoara, la un post local de radio, că sunt 19.000 de firme acolo, nu există şomaj. Toată lumea are de lucru, vă daţi seama ce venituri se aduc la bugetul local şi ce dezvoltare economică poate să aibă o astfel de zonă?

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: