Directorul Trotea, în conflict cu sindicatele

Primele de Paşti reprezintă motivul unui conflict între sindicate şi administraţie. Sindicaliştii vor ca minerii şi energeticienii din CE Rovinari să primească de Paşti prime de 700 de lei. Directorul Tiberu Trotea nu este de acord şi vrea să le dea acestora banii prevăzuţi în contractul de muncă, adică 630 de lei.

Complexul Energetic Rovinari nu a stabilit încă valoarea primelor de Paști ce vor fi acordate salariaţilor. Surse neoficiale din companie spun că între administraţie şi sindicate ar fi izbucnit un mic scandal tocmai pentru că nu s-au înţeles la acest aspect.

Deşi contractul de muncă al salariaţilor de la CE Rovinari prevede o primă de 630 lei cu ocazia sărbătorilor pascale, o altă clauză ar putea da peste cap socotelile administraţiei. Este vorba de o menţiune potrivit căreia prima de Paşti nu poate fi mai mică decât salariul minim pe economie. Salariul minim pe economie este 700 de lei. Liderul sindicatului Minerul Rovinari, Marin Golea, a declarat ieri că se fac demersuri pentru ca administrația să respecte această clauză contractuală. ”Noi avem prin contract 630 lei dar avem stipulat că salariații nu vor primi o sumă mai mică decât salariul minim pe economie, respectiv 700 lei. În acest sens, purtăm negocieri cu administrația să se ia în considerare această clauză și să ne dea 700 lei”, a declarat Marin Golea.

Nici la Turceni nu s-a stabilit

Nici la Complexul Turceni nu s-a stabilit cuantumul primelor, explică Corneliu Gârjoabă, directorul de Resurse Umane. Minerii şi energeticienii din CE Turceni au prevăzut în contractul de muncă suma de 625 lei. Şi la acest capitol vor fi însă discuţii. ”Primele vor fi stabilite tot în urma unor discuţii cu sindicatele, nu s-a stabilit nimic cu exactitate”, a adăugat Gârjoabă.

LIBER

Cât privește programul minerilor și energeticienilor de la Rovinari, aceștia vor fi liberi în perioada 13-18 aprilie, a adăugat liderul Marin Golea.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: