Discriminarea pe bază de nepesedism

Când cu legea aia cretină a defăimării (care s-a votat ieri într-o harababură totală în Parlament, dar n-a trecut din cauză că parlamentarii noștri sunt niște lepre care nu vin la serviciu), tâmpitul de Liviu Dragnea (sau, așa cum va fi el cunoscut de pe acum, Tâmpitul) a zis că stai să vezi, că de fapt nu e vorba de defăimarea politicienilor sau a partidelor, ci de o lege anti-discriminare, adică una care apără drepturile minorităților. Ceea ce ar fi fost ok, dacă chiar asta era.

Colac peste pupăză, în aceeași zi (ieri) când legea Tâmpitului a fost pe ordinea de zi, s-a votat și cererea DNA de încuviințare a reținerii și arestării pentru doi deputați. Prima oară s-a votat pentru Nicolae Păun, de la Partida Rromilor. Aviz pozitiv pentru reținere. Ptiu, drace! Îmi zic: fii atent că Dragnea avea dreptate și bietul Păun este discriminat de Parlament pe bază de etnie!

Aveam să mă înșel dramatic. Pentru că, imediat, a urmat același vot pentru Mădălin Voicu, el însuși de etnie rromă. Schimbare dramatică: Medelin a fost salvat fără drept de apel de un parlament înhăitat și brusc impresionat de drama urmăritului penal.

Și atunci am realizat. Hoții din parlament nu discriminează oameni pe motive atât de neimportante precum etnia. Ci pur și simplu pe apartenență de partid. Pentru că, deși pe Nicolae Păun și Mădălin Voicu îi leagă cel puțin două lucruri – faptul că sunt țigani și probabil infractori -, doar unul este în PSD. Deloc întâmplător, acela care a scăpat. Morala? Dacă vrei să furi liniștit, înscrie-te în PSD! Ceva îmi spune că membrii proaspeți și viitori ai acestui jeg de partid știau deja axioma asta, totuși.

Uitați-vă bine la ce se întâmplă în mizeria aia de Parlament zilele acestea. Dacă nu vi se pare că e mizerie, atunci nu mai citiți rubrica asta. Dacă vi se pare, atunci aflați că acea mizerie suntem noi, pentru că noi i-am votat. Asta așa, ca să știm, poate nu mergem nici data viitoare la vot.

Vizualizări: 440

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: