Discuţii şi soluţii pentru Staţiunea Rânca

Problema Rânca a constituit vineri subiect de discuţie între preşedintele Consiliului Judeţean Ion Călinoiu, primarii şi secretarii de la Novaci şi Baia de Fier. La discuţii a participat şi Ionel Manţog, consilier judeţean PDL.

Din discuţiile purtate a reieşit faptul că graniţa dintre cele două localităţi, subiect pe care primarii din Novaci şi Baia de Fier nu se înţeleg, nu este cea mai importantă problemă.

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a spus că trebuie făcute mult mai multe lucruri, cum ar fi delimitarea zonei în care să se dezvolte staţiunea Rânca. Mai mult, trebuie inventariate condiţiile pe care zona trebuie să le îndeplinească pentru a căpăta statutul de staţiune de interes naţional. Consilierul judeţean Ionel Manţog nu a dorit să comenteze participarea sa la această şedinţă, deşi nu este prima pe această temă la care participă.

„În această şedinţă am analizat situaţia legată de pregătirea  exploatării serviciilor din domeniul schiabil, ca telescaunul, punerea în funcţiune şi recepţia pentru lotul doi, apă canal, precum şi ce măsuri trebuie luate pentru ca Rânca să capete statutul de staţiune”, a declarat Călinoiu.

În aceeaşi formulă, din două în două săptămâni vor exista întâlniri pentru a pune la punct paşii cu privire la înfiinţarea Staţiunii Rânca. Una dintre marile dispute dintre cei doi primari este legată de denumirea viitoarei staţiuni. În timp ce lui Todea îi convine de minune ca staţiunea să se numească Rânca Novaci, Mihuţescu nici nu vrea să audă de aşa ceva. De comun acord au propus găsirea unei alte denumiri.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: