Dispensarul din Bengeşti, renovat la standarde europene

Primăria comunei Bengeşti Ciocadia desfăşoară în prezent una dintre cele mai importante investiţii din comună. Este vorba de renovarea singurului dispensar al locuitorilor din comună, renovare ce se va finaliza până la 31 decembrie. Primarul nici nu a stat pe gânduri când a venit vorba de sănătatea oamenilor din comună.

Dispensarul din comuna gorjeană Bengeşti-Ciocadia cuprinde doar două cabinete medicale însă nu mai puţin de 2.000 de locuitori sunt înscrişi la aceste cabinete. Primarul comunei Bengeşti-Ciocadia a început aceste lucrări de renovare după ce autorizaţia de funcţionare eliberată de Direcţia de Sănătate Publică Gorj expiră în prima lună a anului următor. „Este singurul dispensar pe care îl avem în comună şi dacă nu făceam nimic ajungea o ruină. Oricum trebuia reparat pentru că mai are autorizaţie de funcţionare până în luna ianuarie după care ar fi trebuit închis pentru că nu îndeplineşte normele europene”, a declarat Victor Geogia, primarul comunei Bengeşti-Ciocadia.

Renovarea propriu-zisă a dispensarului cuprinde lucrări de modernizare a grupurilor sanitare, introducerea apei curente dar şi montarea unei fose septice. „Investiţia are o valoare de 14.000 de euro şi am banii pentru renovare. Probabil o să mai îmi rămână o restanţă de 100 de milioane dar important este să finalizăm lucrările până la 31 decembrie. Am forat un puţ să avem apă curentă, o fosă septică, acoperişul”, a declarat Victor Ceogia.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: