Disponibilizări şi schimbări la Medserv Min

Noul preşedinte la Consiliului de Administraţie (CA) al Medserv Min SA, Valerian Dârnu, a decis să dea afară din personalul TESA. Dârnu nu se opreşte aici. Acesta intenţionează să înlocuiască din Consiliul de Administraţie un medic cu un inginer de la SNLO. De toate acestea, directorul Marcel Iacobescu a aflat din presă.

Iacobescu a fost schimbat din funcţia de preşedinte al CA Medserv Min, în locul său fiind numit Valerian Dârnu. Deciziile sunt luate de acesta, iar Iacobescu nici nu este anunţat despre noile schimbări.

Prea mulţi angajaţi TESA

Dârnu a anunţat că în curând Medserv Min SA va fi supusă unui val de disponibilizări ce va viza în special personalul TESA. "Această societatea trăieşte din serviciile medicale. La 131 de membri cât are în organigramă, sunt nouă medici, trei psihologi şi vreo şaptezeci de asistenţi medicali. Aceşti oameni aduc banii. Ca la 100 de oameni ce muncesc şi aduc bani să fie 30 şi ceva de angajaţi TESA este foarte mult, de aceea vom face disponibilizări", mai spune Valerian Dârnu.

Schimbări în Consiliul de Administraţie

Primul de care preşedintele CA-ului se leapădă este medicul Dan Vâlceanu. Propunerea de schimbare a lui Dan Vâlceanu a fost supusă votului în cadrul unei şedinţe care a avut loc vineri la SNLO, însă nu a fost posibil acest lucru, deoarece conform legii, în Consiliile de Administraţie care au specificul societăţii Medserv Min SA, în mod obligatoriu 1/3 din membrii consiliului trebuie să fie medici, condiţie necunoscută de Dârnu. "Era convocată AGA, dar domnii directori de acolo au găsit nu ştiu ce ilegalitate ca să nu se mai ţină. Am întrebat juriştii societăţii şi până se va lămuri problema s-a amânat AGA. Era vorba ca în vechea lege 31 a societăţilor comerciale cu activitate medicală, sunt societăţi deosebite. În momentul acesta s-a dorit schimbarea unui membru din CA, care era medic şi eu nu ştiam că a apărut o ordonanţă nu ştiu ce număr. Am dat juriştilor de la SNLO să studieze problema şi nu am vrut sa facem o AGA care să fie ilegală. Din moment ce această persoană este medic pe ambulanţă la nu ştiu care substaţie, nu cunoaşte care este activitatea de la Medserv Min. Cel care îl propunem în locul lui Vâlceanu este Laviniu Popescu, inginer în cadrul SNLO, de la compartimentul Sănătate şi Securitate în Muncă", susţine Valerian Dârnu, preşedintele CA.

Totodată, pe lângă faptul ca este inginer în cadrul SNLO, Laviniu Popescu face parte şi din conducerea Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO).

Iacobescu n-ar vrea disponibilizări

Directorul societăţii, Marcel Iacobescu, susţine că până acum nu a urmărit să dea pe nimeni afară, ci din contra, având în vedere că societatea a reuşit să-şi achite toate datoriile pe care le avea şi să iasă pe plus a vrut să fie făcute angajări. "Scopul nostru a fost acela de a crea noi locuri de muncă şi nu de a da oamenii afară. Am reuşit să ne achităm toate datoriile pe care societatea le avea atunci când am preluat-o, ba mai mult am ieşit pe plus cu aproape două miliarde la finele anului trecut", susţine Marcel Iacobescu.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: