Disponibilizaţii Direcţiei Agricole, în concediu medical

Aproximativ jumătate dintre disponibilizaţii Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală sunt în concediu medical. Începând cu data de 1 septembrie, circa 20 de angajaţi au intrat perioada de preaviz, de 30 de zile.Unii dintre aceştia au picat la examenul organizat luna trecută de către minister, iar ceilalţi nu au candidat deloc.

Un număr de 29 de angajaţi ai Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Gorj au susţinut examen la sfârşitul lunii august pentru a-şi păstra locurile de muncă. Dintre aceştia doar 14 au fost admişi pe posturile publice pentru care au concurat. Doi dintre cei respinşi au contestat interviul, a doua probă a examenului, contestaţiile nefiind însă acceptate de către minister. Atât cei care au picat examenul cât şi persoanele care nu s-au prezentat, dar a căror posturi s-au restructurat, au intrat în perioada de preaviz de 30 de zile.

Pentru ca activitatea lor să nu poată fi sistată la sfârşitul acestei perioade, oamenii au ales să treacă în concediu medical. Reprezentanţii DADR Gorj spun că angajaţii îşi prelungesc agonia, iar problemele legate de contractele de muncă nu se vor rezolva decât spre sfârşitul anului deoarece concediile medicale pot ajunge până la 90 de zile. Întrucât plata concediilor medicale se va face de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate bugetul instituţiei nu va fi afectat. După expirarea perioadei de preaviz sau a concediului medical aproximativ 20 de salariaţii ai Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj vor intra în şomaj.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: