Dispută între Călinoiu şi Dian Popescu din cauza sindicatelor miniere

Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, şi Dian Popescu, senator ALDE, nu sunt pe aceeaşi lungime de undă atunci când vine vorba de echipa de fotbal Pandurii, asta în ciuda colaborării politice dintre cele două partide. Călinoiu consideră că Dian Popescu nu este bine informat atunci când spune că Pandurii este echipa sindicatelor. Pe de altă parte, Dian Popescu crede că Ion Călinoiu nu a înţeles esenţa declaraţiei sale. Senatorul ALDE nu se teme că va fi sancţionat de PSD din cauza acestei dispute.

Ion Călinoiu a fost deranjat de declaraţiile lui Dian Popescu, potrivit cărora Pandurii este echipa sindicatelor. „Pandurii în nici un caz nu este echipa sindicatelor. Dânsul nu are de niciun fel de informare în acest sens. Clubul Sportiv Pandurii şi Energia Târgu Jiu sunt asociaţii înfiinţate cu membri fondatori: Complexul Energetic Oltenia, Artego, Primăria Târgu Jiu, Consiliul Municipal şi Consiliul Judeţean, la care s-a alăturat şi USMO, ca partener care nu şi-a achitat de niciun fel obligaţiile. Ca să nu spun mai multe, sindicatele au şi jecmănit tot ceea ce înseamnă activitate mai ales din fotbal. USMO este membru fondator când va achita obligaţiile la zi. Nu ştiu ce treabă are politicul aici. Dian Popescu nu este informat”, a declarat Ion Călinoiu.
Dian Popescu îşi menţine punctul de vedere şi crede că sindicatele trebuie să-şi apere echipa. „Domnul Călinoiu n-a înţeles ce-am vrut să spun. Pandurii este o echipă care a fost înfiinţată şi susţinută de sindicate. Ulterior a fost preluată şi finanţată de Complexul Energetic Oltenia. Ea a luat naştere ca şi celelalte echipe ale marilor companii de stat, în urma finanţării şi solicitării sindicatelor, garanţia acestui fapt este că acum sindicatele trebuie s-o apere. Nu mă miră că domnul Călinoiu nu a înţeles ce am spus”, a declarat Dian Popescu.
SANCŢIUNE
Dian Popescu nu se teme că va fi sancţionat de PSD cu pierderea unui post pe listă la alegerile parlamentare. „Deocamdată sunt în ALDE, nu sunt în PSD. Avem o înţelegere de colaborare după alegerile locale. La alegerile locale ALDE va candida, ca partid de dreapta, separat. Până la parlamentare mai e mult”, a declarat Dian Popescu.

Vizualizări: 509

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: