Dispută între preşedintele Ruşeţ şi primarii PDL

Probleme în Partidul Democrat Liberal unde preşedintele partidului, senatorul Ion Ruşeţ ignoră dorinţa majorităţii şi nu-l reprimeşte pe Marcel Romanescu în partid. Primari vocali din partid, precum Ion Bîrcă de la Turburea şi Liviu Cotojman de la Roşia de Amaradia, au declarat la Radio Infinit că mai mulţi membri doresc reîntoarcerea lui Romanescu, dar nu doar a lui, ci şi a lui Liviu Andrei şi Cosmin Popescu. Primarii avertizează că PD-L nu este un SRL condus de un administrator şi că judecând după rezultatele formaţiunii politice, singura şansă ar fi o reunire a tuturor forţelor. Astăzi, în şedinţa Biroului Permanent Judeţean va fi ridicată această problemă.

Că senatorul Ion Ruşeţ nu răspunde la telefon membrilor de partid sau că de când este în conducerea PDL la nivel central i s-a mutat nasul şi mai sus, nu este o noutate. Mai mulţi democrat-liberali recunosc acest lucru, oficial sau neoficial. Interesant este că primarii încep să vorbească, astfel că o dispută este pe cale să izbucnească între Ruşeţ şi ceilalţi membri din conducerea partidului deoarece doreşte să-şi impună punctul de vedere în ceea ce priveşte reîntoarcerea ui Romanescu. Liderul democrat-liberalilor gorjeni nu pare dispus să-l reprimească în partid pe fostul subprefect, afirmând la Interviurile Infinit FM, că Romanescu a organizat alegerile locale în Guvernul Ponta.

Şi pentru că nu era destul, primarii se gândesc inclusiv la reactivarea lui Liviu Andrei şi a lui Cosmin Popescu. Primarul Ion Bîrcă afirmă că „peste tot sunt nemulţumiţi“. Acesta are o propunere: „Mai multă transparenţă şi ar trebui să ne strângem unii lângă alţii, să lăsăm orgoliile şi să aducem toţi oamenii laolaltă. Domnul Liviu Andrei, Romanescu, Popescu, mulţi, mulţi. PDL este al tuturora, nu e un SRL“, explică primarul.

Acesta este susţinut de un alt democrat-liberali, vicepreşedintele Liviu Cotojman, care crede că sunt persoane cu notorietate, politicieni ce ar trebui să revină la partid. „E un curent care doreşte reîntoarcerea celor trei (n red Liviu Andrei, Cosmin Popescu, Marcel Romanescu) în PDL. E şi dorinţa mea şi a altor persoane din PDL“, a spus Cotojman.

În şedinţa Biroului Permanent de astăzi primarii vor pune în discuţie acest subiect.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: