Condamnare pentru violatorul cu cagulă din Negomir

Tânărul de 24 de ani din Negomir care anul acesta, chiar de 8 Martie, a violat o bătrână de 87 de ani din localitate, şi-a aflat pedeapsa pentru faptele sale. Magistraţii l-au condamnat pe acesta la închisoare cu executare, mai ales că individul şi-a recunoscut faptele şi a pledat vinovat.

„Condamnă pe inculpatul Alexandru Ion Constantin Alin la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol. (…) Condamnă pe inculpatul Alexandru Ion Constantin Alin la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violare de domiciliu. (…) Aplică pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare la care adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, respectiv 8 luni, urmând ca inculpatul să execute o pedeapsă rezultantă de 4 ani şi 8 luni închisoare, pedeapsă ce se va executa conform art. 60 Cod penal, în regim de detenţie”, a stabilit instanţa.

Magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu au decis ca inculpatului să îi fie interzise mai multe drepturi pentru o perioadă de 4 ani, inclusiv acela de a candida sau a ocupa o funcţie publică, deşi el nu este, deocamdată, politician. Instanţa a mai dispus ca individul să nu se apropie sau să nu comunice cu victima sa sub nicio formă, bătrâna abuzată putând cere oricând ordin de protecţie dacă va considera că este nevoie de aşa ceva. Bărbatul condamnat pentru viol mai trebuie să îşi despăgubească victima, pedeapsa stabilită de judecători în acest caz putând fi un bun exemplu şi pentru alţi indivizi care s-ar putea gândi la astfel de fapte.

„Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Goşa Elena. Obligă inculpatul să plătească părţii civile suma de 95.000 lei cu titlu de daune morale. Respinge cererea privind despăgubirile materiale, ca nedovedită. Obligă inculpatul la plata către partea civilă a cheltuielilor de judecată în sumă de 1629 lei (reprezentând onorariu avocat, transport, taxă cabinet medical). Obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare statului”, a mai decis instanţa, verdictul nefiind definitiv deocamdată. 

Vizualizări: 2,951

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: