Termen pentru finalizarea anchetei în cazul unui afacerist

Judecătorii de la Tribunalul Gorj au dispus într-un nou dosar un termen limită pentru procurori pentru a finaliza cercetările într-un caz de evaziune fiscală. Nu doar primarii din „lotul Ydail” s-au plâns la instanţă că ancheta este tergiversată de mai mult timp în dosarul în care au fost acuzaţi de fapte de corupţie, ci şi administratorul unei firme din Plopşoru.

Adrian Costel Vlăsceanu este administrator la Tataion SRL, iar la începutul lunii mai el s-a adresat instanţei de judecată cu o cerere prin care spera ca procurorii să fie grăbiţi să termine ancheta ce-l vizează. Și, la fel ca în cazul „Ydail”, şi în acest dosar instanţa a admis cererea şi a impus un termen limită pe care procurorii trebuie să îl respecte pentru a încheia ancheta, mai ales că dosarul a fost deschis din 2014.  „Admite contestaţia privind durata procesului formulată de contestatorul Vlăsceanu Adrian Costel. (…) Stabileşte termen pentru finalizarea urmăririi penale, data de 25.09.2018”, a decis Tribunalul Gorj.

Conform relatărilor din presă, Vlăsceanu este nepotul lui Gheorghe Dinucă, fost adjunct al Gărzii Forestiere Vâlcea. Gorjean de loc, acesta şi-a pierdut slujba anul trecut, după ce ANI l-a acuzat că nu poate justifica aproape 880.000 de lei. În ceea ce priveşte firma administrată de nepotul Vlăsceanu, aceasta a fost implicată în împădurirea terenurilor pe care unităţile miniere din Gorj trebuie să le reintroducă în circuit după încheierea exploatării cărbunelui.

Vizualizări: 874

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: