Pedeapsă mai dură pentru şoferul care l-a accidentat pe cântăreţul Neluţu Trandafir

Curtea de Apel Craiova a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul în care un pensionar din Gorj a fost judecat pentru că, în urmă cu mai bine de doi ani, l-a accidentat pe Neluţu Trandafir Titerleşti, cântăreţul de muzică populară imobilizat într-un scaun cu rotile.

În primăvară, Judecătoria Târgu Jiu îl condamnase pe Nicolae Mihai Barbărasă la 6 luni de închisoare cu un termen de supraveghere de 2 ani. Magistraţii din Bănie au mărit acum pedeapsa la 1 an închisoare, dar executarea a fost înlocuită tot cu o perioadă de 2 ani. Șoferul găsit vinovat de producerea accidentului rutier este obligat să presteze şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Târgu Jiu, dar şi să fie permanent la dispoziţia autorităţilor, el neavând voie să părăsească ţara fără acceptul instanţei.

De asemenea, judecătorii au anulat dreptul lui Barbărasă de a mai conduce autoturisme, drept care i-a fost prelungit pe parcursul procesului de mai multe ori. În privinţa despăgubirilor, Neluţu Trandafir a încheiat o înţelegere cu firma de asigurări a şoferului găsit vinovat de cele întâmplate, firma fiind obligată să plătească şi cheltuielile de câteva mii de lei cu spitalizarea acestuia la Târgu Jiu şi Timişoara.

Accidentul s-a produs într-o curbă la intrarea în comuna Runcu, în condiţii de iarnă, cu umiditate pe jos, şoferul găsit vinovat intrând pe contrasens şi izbind în plin maşina pe care o conducea Neluţu Trandafir Titerleşti, autoturismul fiind adaptat la nevoile acestuia de deplasare.

Vizualizări: 766

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: