DNA anchetează cazul Ilie Iordache

Misterul refuzului celor de la Pandurii de a mai plăti la Dinamo banii din celebrul caz Ilie Iordache a fost dezvăluit ieri. DNA a intrat anchetează cele două cluburi, Pandurii şi Dinamo, pentru a afla de ce s-au plătit către Dinamo o parte din milionul de euro prevăzut de clauza din contractul lui Ilie Iordache, dacă o instanţă civilă a dat o soluţie definitivă şi irevocabilă în acest caz, din care rezultă că Pandurii nu aveau datorii către jucător şi acesta nu putea deveni liber de contract.

Direcţia Naţională Anticorupţie s-a autosesizat în cazul „Ilie Iordache” şi are pe rol un dosar penal în care anchetează transferul jucătorului echipei Pandurii la AEK Atena dar şi modul în care Pandurii au plătit clubului Dinamo o mare parte din suma de un milion de euro. Gorjenii au fost ameninţaţi de LPF cu neprogramarea în campionat în urmă cu un an şi au virat către Dinamo suma 600 000 de euro. Deşi acum ar fi avut mai multe posibilităţi de a se înţelege cu Dinamo, prin cedarea unor jucători său o amânare de plată, Pandurii au ales să nu o mai facă dată fiind ancheta DNA în derulare.

Panduri susţin în documentul transmis către Liga Profesionistă că transferul lui Ilie Iordache la clubul AEK Atena nu s-a realizat legal şi recunosc public că există o anchetă DNA în derulare: „Legitimarea jucătorului Ilie Iordache la AEK Atena s-a realizat in baza unor documente false emise de Federaţia Româna de Fotbal cu complicitatea Comitetului Executiv. Aceste fapte fac obiectul unor dosare penale aflate în curs de cercetare la Direcţia Naţionala Anticorupţie”.

Marin Condescu susţine că hotărârile care s-au dat în cazul Iordache şi care au obligat apoi clubul Pandurii la plata a un milion de euro către Dinamo sunt ilegale: „Pandurii a informat în mod repetat LPF  asupra faptului hotărârile  CSL şi decizia Comisiei de Recurs sunt ilegale fiind adoptate cu încălcarea Statutelor şi Regulamentelor FIFA şi FRF”.  Mai mult, preşedintele gorjenilor susţine că aceste hotărâri sunt lipsite de efecte juridice fiind pronunţate de organisme jurisdicţionale care funcţionau în afara dispoziţiilor legale şi statutare în vigoare.

Dumnitru Dragomir a precizat aseară că Pandurii au plătit o parte din datoria către Dinamo şi astfel au recunoscut datoria dar se contrazice atunci când sune că Pandurii recunosc comisiile LPF, gorjenii fiind primii care au sesizat că aceste comisii funcţionează ilegal. „Spui că recunoşti comisiile, că recunoşti datoria, dai parte din bani şi te obligi să dai restul până la data de .., iar apoi te opreşti. A recunoscut datoria, a dat 60 la sută din sumă, după care s-a oprit”, a spus aseară şeful LPF, nefiind la curent la ora respectivă cu ancheta DNA în acest caz.

Iordache va juca la Unirea Urziceni

Jucătorul care a creat tot scandalul din cazul neprogramării echipei Pandurii pentru meciul cu Oţelul, Ilie Iordache, a plecat de la Târgu Jiu liber de contract. Pus pe lista de transfer de antrenorul Petre Grigoraş, Iordache s-a pregătit pe perioada iernii cu o echipă din Rusia dar nu a fost transferat, el ajungând recent la un acord cu Unirea Urziceni în vederea unui transfer.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: