DNA exagerează cu show-ul

Procurorii DNA Alba au făcut ieri un spectacol de prost gust la Hunedoara. Au mers în plină şedinţă de consiliu judeţean, cu mascaţii după ei, pentru a-l ridica pe preşedintele instituţiei şi a-l duce la audieri. Asta s-a întâmplat ieri dimineaţa, iar după 12 ore pe site-ul DNA încă nu era un comunicat în care să fie motivată acţiunea.

Presa locală şi centrală scrie pe surse că Mircea Moloţ, preşedintele liberal al CJ Hunedoara, a dat contracte preferenţial, a condiţionat alocarea de fonduri pentru o primărie cu primar PSD de aducerea de voturi pentru Iohannis, ba chiar i s-ar fi găsit la birou un document cu menţiunea „secret”, pe care nu avea voie să îl deţină. Odată cu Moloţ au mai fost reţinuţi ginerele acestuia, un om de afaceri şi un vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. Probabil că zilele astea vom afla cât au furat aceşti oameni şi vom scuipa din nou în sân, să alungăm răul din societate. Dar nimic din toate acestea nu justifică show-ul de prost gust al DNA. De ce au mers procurorii să îl ridice pe şeful CJ Hunedoara în plină şedinţă? Pentru că aveau nevoie de public, pentru că ştiau că pe lângă consilieri este şi cam toată presa acolo. De ce cu mascaţii? Era Moloţ înarmat? Avea interlopi pe post de gărzi de corp? Chiar li se pare celor de la DNA că dau bine mascaţii în cadru?

Vedem aceşti mascaţi zilnic la televizor. I-am văzut şi când l-au luat de Mazăre de la restaurant, şi când au luat nişte băbuţe la audieri, care făcuseră şmecherii cu pensia. Trei băbuţe nu făceau cât un mascat şi totuşi erau trei mascaţi la o băbuţă!

Cred că România finanţează foarte multe trupe speciale, servicii speciale etc., care participă la astfel de show-uri pentru a-şi justifica bugetele. Nu înţeleg complicitatea celor DNA la această mascaradă. Ei o comandă? De ce o fac? Înţeleg că fără mascaţi, cătuşe şi interceptări scăpate în presă, cazurile nu ar mai fi la fel de spectaculoase. Dar asta nu ar lua din eficienţa DNA, iar până la urmă asta ar trebui să conteze. Mai puţine vorbe şi mai multe fapte, cum ar zice noul preşedinte. În timp, circul nu va mai convinge pe nimeni şi nici prejudiciile calculate din condei şi puse în comunicatele de presă. Obţinerea de probe ar trebui să fie principala grijă a procurorilor şi nu puţine sunt dosarele care lasă de dorit din acest punct de vedere.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: