”Doar” 0-4 în meciul Moța-Condescu

Fostul președinte de la Pandurii, Marin Condescu, a mai marcat ieri o dată în meciul pe care procurorul Emil Moța îl are cu el și care se dispută pe terenul Justiției. Împreună cu fostul său adjunct, Viorel Temelescu, acesta a  câștigat și la Curtea de Apel Craiova dreptul de a fi judecat în stare de libertate, nu arestat preventiv, așa cum doreau anchetatorii.

Verdictul de ieri al Curții de Apel Craiova era ultimul care mai putea să arate că procurorul Emil Moța a avut un minimum de argumente atunci când a menționat în rechizitoriu că cei doi inculpați sunt un „pericol concret” pentru ordinea socială și că ar trebui arestați preventiv pentru buna desfășurare a procesului. Magistrații din Bănie au decis însă că nu se impune o astfel de măsură, considerată o excepție, nu o regulă, și, ca urmare, în vigoare a rămas decizia Tribunalului Olt, prin care ambii inculpați sunt puși sunt control judiciar. Foștilor șefi de la Pandurii li se cere să se prezinte la Poliție sau la judecător ori de câte ori sunt chemați, lucru pe care oricum l-au făcut și până acum.

Ei trebuie să anunțe dacă își schimbă domiciliul și nu au voie să meargă la sediul din Târgu Jiu al Federației Naționale Mine Energie, Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia și Clubului Pandurii, în sentința instanței precizându-se că acestea s-ar afla toate pe strada Victoriei, lucru care era valabil până în iarnă, când toate cele trei entități au fost mutate de acolo din ordinul conducerii Complexului Energetic Oltenia. Cei doi inculpați nu au voie să treacă nici pe la sediul CEO și nici la cel al Edenred România SRL București. Acestora li s-a interzis să ia legătura cu martori din dosar și nici nu au voie să comunice unul cu celălalt, în caz de nerespectare a interdicțiilor riscând cu adevărat punerea în discuție a arestării preventive.

Condescu: Este o decizie firească

Marin Condescu și Viorel Temelescu au fost ieri la Curtea de Apel Craiova și au așteptat până după-amiază când magistrații au dat verdictul, la final fostul președinte de la Pandurii menționând că nu se aștepta la o altă decizie din partea judecătorilor. „Este o decizie firească. Am spus încă de la începutul anchetei că la Pandurii nu s-au produs fapte de natură penală, mai ales unele care să impună arestarea mea, și de aceea consider că hotărârea de azi este una normală”, a menționat Condescu.

Verdictul dat ieri în Bănie este definitiv, neputând să mai fie contestat nici de inculpați și nici de anchetatori, procurorul Emil Moța ratând din nou ocazia de a-i vedea pe cei doi foști șefi de la Pandurii în spatele gratiilor. Anterior, Tribunalul Gorj și Tribunalul Olt au respins, la rândul lor, propunerile de arestare formulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, Condescu și Temelescu fiind acuzați că ar fi prejudiciat clubul pe care l-au condus cu mai multe milioane de lei. Marin Condescu este acuzat de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, delapidare şi spălare de bani, iar Temelescu, de complicitate la înşelăciune şi uz de fals.

Acuzațiile parchetului

Conform rechizitoriului înaintat instanței de judecată, în perioada 23 martie - 29 septembrie 2011, Marin Condescu, în calitate de preşedinte al Pandurii Târgu Jiu, "a semnat în fals la rubrica «CESIONAR» şi a uzat de un număr de trei înscrisuri denumite contract de cesiune creanţe, cunoscând că acestea sunt false, pe care ulterior, prin intermediul inculpatului Temelescu Viorel, le-a prezentat spre semnare factorilor de conducere din cadrul SNLO Târgu Jiu, inducându-i pe aceştia în eroare, obţinând în acest mod un folos material injust în sumă totală de 2.503.933 lei". De asemenea, în perioada 23 martie 2011- 29 septembrie 2013, Condescu "prin folosirea unor contracte de împrumut fictive, care nu reflectă realitatea, acordate în calitate de persoană fizică către CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu şi-a însuşit personal în mod necuvenit suma de 1.551.156 lei, la care se adaugă suma transferată sistematic către o firmă din Târgu Jiu de 1.080.000 lei, prejudiciind astfel interesele clubului sportiv", se menționează de către procurori.

Anchetatorii gorjeni mai arată că Viorel Temelescu, neavând nicio calitate în cadrul Pandurii Târgu Jiu, în perioada 23 martie 2011-29 septembrie 2011, în mod repetat, "a procurat şi a uzat de trei înscrisuri false denumite contract de cesiune creanţe cunoscând că acestea sunt false pe care, ulterior, le-a prezentat spre semnare lui Marin Condescu, preşedintele Pandurii Lignitul Târgu Jiu, acordându-i sprijin nemijlocit acestuia pentru procurarea unui folos material injust", respectiv suma de 2.503.933 lei.

Dosarul celor doi foști șefi de la Pandurii se află în prezent pe rolul Tribunalului Olt, desemnat cu judecata ca instanță de fond de către Curtea de Apel Craiova, la solicitarea procurorilor gorjeni.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: