Doar 170 de persoane s-au înscris la „Spiru Haret“

Centrul Teritorial „Spiru Haret“ Târgu-Jiu a fost ocolit de către absolvenţii de liceu în această sesiune de înscrieri. Deşi mai este doar o săptămână până la începerea anului universitar 2009-2010,  doar 170 de tineri au ales să urmeze o facultate din cadrul acestei Universităţi.

Scandalul în care a fost implicată Universitatea „Spiru Haret” a făcut ca mulţi tineri să nu mai treacă pragul Centrului Teritorial din municipiu. Astfel, dacă anul trecut în luna septembrie îşi depuseseră dosarele de înscriere peste 1000 de tineri, anul acesta numărul studenţilor înscrişi în primul an nu este foarte redus.

„Numărul tinerilor care s-au înscris anul acesta este mult mai mic faţă de anul trecut, respectiv 170. Dacă nu era tot acel scandal în care Universitatea a fost târâtă în noroi cu siguranţă erau mult mai mulţi tineri interesaţi să vină la noi. Nu au fost cereri de retragere ci doar de transfer dar nu foarte multe”, a spus Dorin Taşcău, director „Spiru Haret“.

Taxe la jumătate faţă de celelalte universităţi

Studenţii din anul II şi III s-au grăbit să se transfere de la ID la zi pentru a fi siguri că se pot folosi de diplome. „M-am transferat de la ID la zi pentru că aşa suntem obligaţi. Nu ştiu dacă o să pot să vin la cursuri dar nici să renunţ nu pot pentru că mai am un an şi termin. Am încredere că problemele legate de acreditarea Universităţii au fost rezolvate”, a declarat studentul Mădălin Gogolea.

Dorin Taşcău asigură studenţii că Centrul nu va fi desfiinţat şi va funcţiona în continuare cu forme de învăţământ respectiv la zi şi fără frecvenţă. Taxele de studii la facultăţile din cadrul Universităţii “Spiru Haret” sunt la jumătate faţă de alte Universităţi, respectiv 14 milioane pentru cursuri la fără frecvenţă şi 11 milioane pentru cursuri la zi.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: