Doar 40 de candidaţi la alegerile parlamentare din Gorj

Cinci formaţiuni politice au depus liste pentru alegerile parlamentare din data de 9 decembrie. Este vorba despre alianţele USL şi ARD, la care se adaugă două partide şi o uniune: PRM, PP-DD şi UDMR. Pe liste se regăsesc candidaţi cu notorietate naţională, cum ar fi premierul Victor Ponta sau patronul televiziunii OTV Dan Diaconescu, dar şi oameni de afaceri gorjeni si bucureşteni. Interesant este şi faptul că de această dată cinci femei luptă pentru un scaun în Parlament.  

Alegerile parlamentare din 9 decembrie se anunţă a fi unele foarte interesante, mai ales pe colegiul 6 Târgu Jiu unde vor candida premierul Victor Ponta şi patronul OTV Dan Diaconescu. Candidatul ARD este consilierul local Nicolae Daviţoiu. Constantin Lemnaru, cel care a candidat şi la primăria Târgu Jiu, intră acum în lupta pentru parlament din partea PRM Gorj, iar UDMR are drept candidat pe Levente Kiss.

Colegiul 3 e al lui Iriza, Weber are contracandidat

Medicul din Bucureşti Gheorghe Iana candidează pe listele USL pentru un post de deputat pe colegiul 1, iar principalul contracandidat este directorul de la Direcţia de Finanţe, Ion Cupă (ARD), susţinut de primari şi de actualul deputat Dan Morega. Ceilalţi trei candidaţi par să nu conteze la scrutinul din 9 decembrie. Georgeta Kocsis (UDMR), Ovidiu Sprâncentu (PRM) şi Răzvan Rotaru de la PP-DD.

Pe colegiul 2 de deputaţi au intrat în luptă oameni de afaceri, medici şi chiar un şofer de la Ambulanţa Gorj. Candidaţii cu şanse sunt Mihai Weber, sub sigla USL, şi Dan Vâlceanu (ARD), care este sprijinit de fostul pesedist Puiu Diaconescu, cunoscut de oamenii din zona Novaci-Crasna. Tot pe colegiul 2 mai candidează din partea PRM şi un angajat al Ambulanţei Gorj, Cătălin Enulescu. Directorul de la Ambulanţa Gorj, Marian Niculescu, nu ştia că angajatul său candidează la deputăţie. „Am văzut pe liste, nu ştiam. Este personal contractual, poate să facă politică, nu e problemă. Oricum, probabil îşi va lua concediu pe perioada campaniei. El este un şofer bun, nu ştiu ce să vă spun”, a declarat Niculescu. Pe acest colegiu, UDMR scoate în luptă pe Ioşka Kocsis, iar medicul Gheorghe Neaţă, fostul director al Spitalului, candidează din partea PP-DD Gorj.

Pe colegiul 3 uselistul Scarlat Iriza are locul aproape asigurat, dat fiind că este sprijinit de actualul deputat Cosmin Popescu. Pe acest colegiu mai candidează Robert Zgăbaia (ARD), Bebe Tauru (PP-DD), Constantin Andreescu (PRM) şi Francisc Varga (UDMR).

Popeangă se bate cu trei femei

Postul de deputat pe Colegiul 4, ocupat acum de Severus Militaru (ARD), este disputat de acesta cu managerul spitalului din Motru, Camelia Khraibani (USL), consilierul judeţean al PP-DD Aurel Slapciu, dar şi de Daniel Mutafela de la PRM şi Karol Kiss de la UDMR.

Pe colegiul 5 Rovinari candidează actualul deputat Vasile Popeangă (USL), avocatul Nicolae Burchel (ARD), consilierul judeţean Niculina Mocioi (PP-DD), Oana Vieru (PRM) şi Victoria Popescu (UDMR).    

Bătălie pe colegiile de senat

Pe colegiul 1 Senat, lupta se va da între actualul senator PDL Ion Ruşeţ, candidat din partea Alianţei România Dreaptă, şi cel al USL,  liderul liberalilor Dian Popescu. Lucrurile pot fi schimbate de realizatorul TV Tudor Barbu, desemnat de PP-DD Gorj să candideze pe acest colegiu. Candidaţi vor avea şi UDMR, în persoana lui Otto Orient şi PRM, din partea căruia va candida Elena Oprişor. 

Toni Mihai Greblă (USL) îl are drept contracandidat pe Mircea Şcheau de la ARD şi Cătălin Zamfira, preşedintele filialei Gorj a PP-DD. Ceilalţi candidaţi sunt de la PRM, care l-a desemnat pe Gheorghe Iliescu şi UDMR, Nicoleta Danciu.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: