Sacrificiile unei fetiţe din Motru ajunsă campioana României la lupte

Evelina Pirniche din Motru este noua campioană a României la lupte libere, după competiţia desfăşurată la Drobeta Turnu-Severin unde au participat aproximativ 300 de copii din toate colţurile ţării. Elevă în clasa a VII-a, Evelina nu este numai o sportivă de excepţie, dar şi unul dintre copiii cu rezultate deosebite la învăţătură. Dacă pentru a se menţine printre premianţii clasei sale a trebuit să-şi sacrifice tot timpul liber, pentru a ajunge pe cea mai înaltă treaptă a podiumului a trebuit să facă sacrificii mult mai mari. Evelina a ţinut o cură drastică pentru a slăbi cinci kilograme în mai puţin de două săptămâni, condiţie esenţială ca să intre în competiţie cu alte concurente de aceeaşi vârstă.

Evelina Pirniche din Motru a intrat cu dreptul în rândul sportivilor de renume ai ţării. În urma Campionatului Naţional Copii II la lupte libere, desfăşurat la Drobeta Turnu-Severin în perioada 19-20 octombrie, Evelina Pirniche a devenit campioană a României.„Eu sunt campioană naţională a României. Ştiu ce înseamnă să munceşti într-o sală de sport şi să ai satisfacţia câştigării acestui concurs, dar totul s-a încheiat în aceeaşi zi. Nu a venit nimeni să mă felicite sau să mă întrebe ceva”, acesta a fost mesajul pe care ni l-a transmis Evelina prin intermediul site-ul, în urma publicării unui articol referitor la performanţele a două fetiţe din Câlnic care tot la acelaşi concurs, dar la alte categorii de kilograme, au obţinut medalii de argint şi bronz. Mesajul ne-a atras atenţia şi am reuşit să luăm legătura cu Evelina care ne-a detaliat sacrificiile pe care a fost nevoie să le facă pentru a putea ajunge campioana României la prima sa competiţie de nivel naţional.

Peste 30 de medalii de aur în 4 ani de antrenamente

În cei patru ani de antrenamente, Evelina a câştigat la concursurile locale aproximativ 40 de medalii de aur, argint şi bronz. Palmaresului este strălucitor, fetiţa a adăugat numai diplome de premiul I obţinute până acum la fiecare sfârşit de an şcolar, toate astea însă cu sacrificii prea mari pentru vârsta ei. „Demult nu mai am timp de joacă. După-amiaza sunt la şcoală, seara la antrenamente, iar dimineaţa învăţ. Sâmbăta am câte două antrenamente, după care îmi scriu temele,  iar duminica învăţ pentru materiile la care am câte o oră pe săptămână”, a declarat Evelina Pirniche. Dacă până acum, Evelina s-a confruntat doar cu un program foarte încărcat, cu mai puţin de două săptămâni înaintea acestui campionat naţional a trebuit să facă o cură de slăbire pentru a pierde 5 kilograme din greutate ca să poată intra în competiţie cu alte concurente de aceeaşi vârstă. „Am participat la categoria 48 de kilograme. Pentru a intra în competiţie a trebuit să slăbesc 5 kilograme în mai puţin de două săptămâni. Am renunţat definitiv la dulciuri şi pâine, carne am mâncat doar pe grătar. În rest, nu aveam voie să mănânc decât iaurt degresat cu fulgi de ovăz. După masă mergeam la antrenamente câte două-trei ore pe zi. De multe ori a fost nevoie să fac efort fizic şi suplimentar pentru a reuşi să pierd greutatea prevăzută pentru acea zi”, spune Evelina Pirniche. Aceasta a mai precizat că toate eforturile ei s-au compensat cu rezultatul obţinut la competiţia naţională. „Ceea fac eu este un sport greu, dar cred că luptele ar trebui practicate mai mult de fete decât de băieţi pentru noi ne concentrăm mult mai mult, avem o altă gândire. Chiar dacă de multe ori am urât orele de antrenament şi am fost tentată să renunţ, acum satisfacţia a fost prea mare şi am uitat toate sacrificiile”, spune Evelina.

SPRIJIN

Evelina Pirniche spune că familia a sprijinit-o şi a fost de acord cu hotărârea ei de a practica acest sport dur pentru fete. „Părinţii mei m-au sprijinit mereu, de fiecare dată m-au însoţit la competiţii. Acum a mers cu mine tatăl meu pentru că mama a fost la serviciu. Am văzut că el avea emoţii mult mai mari ca mine”, a declarat Evelina. Fata face parte din Clubul Minerul Motru şi a fost antrenată de Vasile Purdescu şi Laurenţiu Chircu. Acelaşi club au adus în Gorj două medalii. Pe lângă medalia de aur a Evelinei Pirniche, elevul Dorinel Tămâş a obţinut o medalie de bronz.

Vizualizări: 261

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: