Reabilitarea unui drum din comuna Ionești, blocată de o altă investiție

Autoritățile locale din comuna Ionești caută soluții să facă rost de fonduri pentru a termina asfaltarea unui drum comunal din satul Picu. Acest tronson de drum deservește aproximativ 150 de familii și, pentru că nu a fost reabilitat niciodată, devenise aproape impracticabil. Autoritățile locale din Comuna Ionești au decis să modernizeze acest drum cu bani de la bugetul local, însă pentru că a apărut o cheltuială neprevăzută la o altă investiție, pentru asfaltare nu au mai rămas fonduri.

Autoritățile locale din comuna Ionești au decis să reabiliteze un drum comunal din satul Picu cu bani de la bugetul local. Această investiție se impunea, pentru că acest drum devenise aproape impracticabil. Valoarea totală a lucrării a fost de aproximativ 10 miliarde de lei vechi, însă între timp a apărut o cheltuială neprevăzută la o lucrare finanțată cu bani europeni și primăria Ionești s-a văzut nevoită să facă un credit bancar de aproximativ 8 miliarde de lei vechi pentru finalizarea lucrării.

Banii primiți de la Uniunea Europeană s-au dovedit a fi insuficienți pentru achitarea acestui credit, așa că primăria s-a văzut nevoită acum să caute soluții pentru a face rost de bani pentru achitarea împrumutului și pentru continuarea lucrărilor la drum. „Lucrăm la un drum din satul Picu, finanțat din bugetul local. Investiția se ridică la aproximativ 10 miliarde de lei vechi, care cuprinde un kilometru și ceva de drum care va fi reabilitat, asfaltat, se fac rigolele și podețele. Noi am avut banii pentru drum însă am avut o investiție mult mai mare în comună cu fonduri europene, în care nu mi-au ajuns banii și am făcut un credit de 8 miliarde de lei vechi. Mi-au venit banii europeni, dar nu suficienți ca să achit acest credit și am luat din banii de la reabilitarea drumului. Din credit am reușit să plătesc 5 miliarde de lei vechi. În aștept pe domnul pe domnul Călinoiu să vedem cum să rezolvăm problema, Drumul era impracticabil”, a precizat Marian Tătaru, primarul din comuna Ionești.

Localnicii speră ca drumul să fie asfaltat cât mai repede

Localnicii din satul Picu speră ca drumul să fie modernizat cât mai repede, pentru că s-au săturat să meargă prin noroi de fiecare dată când plouă mai puternic sau să rămână cu mașinile împotmolite. „Ne-a promis domnul primar că ne asfaltează și nouă drumul și sperăm să se întâmple cât mai repede acest lucru. Au mai muncit pe aici, dar văd că au cam stagnat. Sperăm să-l termine anul acesta, ca ne-am săturat de noroi. Am visat de o viață să avem și noi asfalt la poartă și acum suntem mai aproape ce niciodată de acest lucru”, a precizat o localnică.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: