Doar o amendă pentru iaurtul stricat dat elevilor de la Bâlteni

Administratorul depozitului firmei care distribuie laptele şi cornul pentru elevii din Gorj a fost amendat cu 2000 de lei de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţă Alimentară. Conform directorului Ion Iliuţă, amenda a fost aplicată ca urmare a distribuirii către elevii din comuna Bâlteni, în special, a peste 2000 de pahare cu iaurt expirat, termenul de valabilitate al acestora nefiind verificat de administratorul amendat acum.

Paharele cu iaurt expirat au fost distribuite miercuri la şcoli din comunele Bâlteni şi Plopşoru, doar zece dintre elevi consumând parţial din produsele respective, după cum afirmă Iliuţă. Şeful DSV declară că anchetele începute miercuri şi continuare joi au scos în evidenţă că la cele 12 şcoli din Bâlteni au existat un număr de circa 10 elevi care au consumat din laptele expirat, starea de sănătate a acestora nefiind afectată. Cei zece apucaseră să îşi desfacă paharele cu iaurt înainte ca alţi elevi să descopere că iaurtul este expirat.

Conform şefului DSV Gorj, inspectorii sanitar veterinari au retras miercuri 1903 pahare cu iaurt expirat, alte circa 350 fiind descoperite joi în depozitele unităţilor şcolare. Toate acestea au fost confiscate şi trimise spre distrugere la Protan Bucureşti, elevilor fiindu-le date alte pahare cu iaurt al căror termen de valabilitate este până după mijlocul lunii martie. Ion Iliuţă a reafirmat că incidentul respectiv a fost posibil din cauza unei „erori umane” produse la firma Danone, după cum a recunoscut societatea respectivă într-un document trimis la sediul DSV Gorj.

„Nu am crezut că la o firmă de un asemenea nivel este posibil un astfel de incident, dar, ca dovadă că şi acolo lucrează oameni, avem noi la Târgu Jiu un bax cu 3500 de pahare de iaurt în care au fost strecurate circa 2500 de pahare al căror termen de valabilitate a fost 20 februarie. Dumnealor numesc acest lucru ca fiind eroare umană. Noi am informat Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi colegii din capitală, ei fiind cei care, probabil, vor aplica o sancţiune firmei Danone, în speranţa că astfel de incidente vor fi evitate pe viitor”, a menţionat şeful DSV Gorj.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: