Doar şase jucători străini la echipele de baschet

Federaţia de baschet a stabilit că echipele din Liga Naţională pot avea cel mult șase jucători străini înscriși pe foaia de arbitraj la meciurile din Cupa României și campionat. La echipa de baschet a CSM Târgu Jiu au sosit patru jucători străini: Kevin Allen, Darien McClain, Jake Spurgeon şi Revaz Rogava.

Federaţia impune o limită de şase jucători străini la echipele de prima ligă pentru campionat. În cupă este obligatorie utilizarea a cel puțin doi jucători români în permanență pe teren, dar unul trebuie să fie jucător U23. În schimb, în campionat,  este obligatorie folosirea a cel puțin unui jucător autohton U 23, în primele două sferturi.

Echipa de baschet din Târgu Jiu va evolua în LNBM şi va avea o misiune mult mai dificilă, nu numai pentru că s-a schimbat sistemul competiţional din prima ligă, ci şi pentru că s-au adus mai mulţi jucători străini la toate formaţiile din Ligă. Şi la CSM Târgu Jiu  au sosit patru jucători străini care vor completa lotul, respectiv Kevin Allen, Darien McClain, Jake Spurgeon şi Revaz Rogava.

Antrenorul Claudiu Alionescu va convoca lotul la pregătire la jumătatea lunii august, dar nu ştie dacă americanii vor putea ajunge la timp:  “Nu se știe în ce condiții pot să ajungă în România. Sunt probleme cu biletele de avion, cu această pandemie. Eu mi-aș dori ca pregătirea s-o începem pe 17 august, în formulă completă. Sunt discuții ca jucătorii străini să ajungă mai devreme la Târgu Jiu, eventual pentru a putea să petreacă o perioadă de izolare, dacă va fi nevoie. Aceste aspecte trebuie luate în calcul în toată țara”.

Sezonul de baschet începe în octombrie, Alionescu având suficient timp să pregătească echipa până atunci. LNBM va începe în data de 10 octombrie și se va termina în intervalul 02-12 iunie 2021. Cupa României, Masculin va începe pe 03 și 07 octombrie, cu Turul 1,tur-retur iar Final 4 va avea loc în perioada 05-06 februarie 2021.

Vizualizări: 248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: