Doar Spitalul din Târgu Jiu are medici neonatologi

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu este singurul din Gorj care are o echipă de medici neonatologi. Cu toate acestea, multe dintre gorjence preferă să nască într-un alt spital din judeţ fără să conştientizeze cât de importantă este prezenţa unui neonatolog în preajma nou născutului. În schimb, secţia de neonatologie duce lipsă de asistente şi infirmiere.

Singurul spital din Gorj care are nu mai puţin de cinci medici neonatologi este cel din Târgu Jiu. Potrivit şefei de secţie, Camelia Roman, niciun alt spital din Gorj nu are medic neonatolog pe secţie, de cele mai multe ori restul spitalelor împrumutând de la secţiile de pediatrie. „Suntem singurul spital din Gorj care este asigurat 24 din 24 cu medic neonatolg pe secţie. Suntem o echipă de cinci medici, lucru care nu se întâlneşte la niciun alt spital. Este foarte importantă prezenţa unui neonatolog care să vegheze nou născutul pentru că este specialitatea lui şi ştie ce are de făcut în cazul unor complicaţii”, a declarat Camelia Roman, medic neonatolog.

Cu toate acestea, foarte multe gorjence îşi exprimă dorinţa de a naşte în alte localităţi chiar dacă sunt conştiente că micuţul ar putea fi îngrijit de cineva care nu este de specialitate. „De cele mai multe ori se întâmplă ca la restul spitalelor să fie de gardă un radiolog sau alt medic care nu are nicidecum cunoştinţe în domeniu. În cazuri extreme se împrumută medici de pe secţia de pediatrie”, a adăugat Camelia Roman.

În schimb, şefa secţiei de neonatologie mărturiseşte că se confruntă cu o lipsă de asistente şi infirmiere. Multe dintre posturile rămase libere în urma pensionărilor nu s-au mai ocupat. „În acest moment avem trei pensionări care nu s-au mai ocupat şi avem trei infirmiere pentru trei ture. Ducem lipsă de personal auxiliar şi infirmiere”, a precizat Camelia Roman. La secţia de neonatologie sunt în prezent 20 de nou născuţi.

Vizualizări: 433

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: