Doar un procent dintre gorjeni şi-au asigurat casa

Gorjenii ignoră legislaţia în vigoare cu privire la asigurarea obligatorie a locuinţei. Doar 1% din cei circa 400 de mii de locuitori cât are Gorjul şi-au asigurat locuinţa până acum deşi începând cu ianuarie 2011 se vor aplica amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei celor care nu au locuinţa asigurată.

Asigurarea unei locuinţe costă 85 de lei pe an. Deşi preţul nu este unul foarte mare, puţini sunt cei care au trecut pragul firmelor de asigurări de când a intrat în vigoare legea care obligă toţi românii să-şi asigure locuinţa. „M-am consultat şi cu celelalte firme de asigurări şi aproape 1% din locuitorii acestui judeţ şi-au asigurat locuinţa. Nu înţeleg de ce nu le convine să plătească 85 de lei asigurarea decât să dea o amendă de 100 sau 500 de lei”, a precizat Claudiu Bobei, reprezentant firmă asigurări. Cei care vor ignora în continuare legea vor fi amendaţi. „De la 15 ianuarie se aplică amenzi celor care nu vor face asigurare la locuinţă. Vor fi amendaţi de către cei de la Finanţe iar amenda poate ajunge şi la 500 de lei de familie”, a mai spus Claudiu Bobei.

Proprietarul  este despăgubit de către firma de asigurări doar în cazul în care locuinţa sa a fost distrusă în urma unor dezastre naturale cum ar fi cutremur sau inundaţii.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: