Doctoriţa Mischie, atacată de un consilier judeţean

Consilierul liberal Dragoş Păsărin a contestat menţinerea doctoriţei Sanda Mischie la şefia Secţiei Medicină Internă I din cauza vârstei acesteia. Ba mai mult, i-a recomandat să-şi facă un control psihiatric pentru a putea să rămână în funcţia de conducere. Sanda Mischie este de acord să-i fie testate aptitudinile fizice şi psihice.

Consiliul Judeţean Gorj a validat, în şedinţa de la sfârşitul săptămânii trecute, noii şefi ai secţiilor de la Spitalul Judeţean Târgu Jiu pentru care s-au finalizat concursurile. Este vorba despre Maria Gridan la secţia Neurologie, la Chirurgie - Vasile Băleanu, la Medicină Internă I - Sanda Mischie, la Oftalmologie - Letiţia Barbu, iar la Ginecologie - Adrian Tetileanu.

Sanda Mischie a fost contestată din cauza vârstei. „La Secţia Medicală avem un medic în vârstă de 67 de ani care are dreptul de a profesa având în vedere că are doctorat, dar nu era absolut necesar să ocupe şi o poziţie de şef. (...) Probabil capacităţile fizice nu mai sunt în deplinătatea care erau înainte. Eu ştiu că legea chiar prevede un consult psihiatric anual pentru cei care depăşesc vârsta de 65 de ani, tocmai în această idee pentru că vârsta, probabil  îşi lasă amprenta asupra organismului”, susţine Dragoş Păsărin.

Medicul este de acord să-i fie examinată starea de sănătate. „Am 66 de ani, împliniţi în luna februarie 2015, iar legea îmi permite să ocup această funcţie. După vârsta de 65 de ani, poţi să rămâi pe funcţie dacă ai doctoratul în ştiinţe medicale, cu acordul managerului spitalului şi al Consiliului de Administraţie. Este o lege în acest sens, iar consilierii trebuie să o cunoască. Nu am nimic împotrivă să fiu supusă unui control psihic sau fizic pentru a se vedea dacă mai sunt aptă sau nu ca să profesez, ori pentru a rămâne sau nu în funcţie”, a declarat Sanda Mischie.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: