Doi angajaţi de la CEO în China, lucrările încep la anul

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, a declarat pentru un post de radio din China faptul că investiţia chinezilor de la Termocentrala Rovinari va începe la anul.

Şova a menţionat că nu-i place să vorbească despre lucruri ce aparţin de alte ministere, dar treacă-meargă. Termocentrala Rovinari îi este foarte cunoscută senatorului ce a avut contracte babane prin intermediul casei sale de avocatură, la care şi Victor Ponta era partener. „Acolo, la Rovinari, a fost un succes mare al companiei China Huadian. Fiind la un alt minister, nu-mi place neapărat să vorbesc în numele altei autorităţi, dar din ce am înţeles cel mai târziu anul viitor se va da drumul la acest proiect şi va dura probabil maxim cinci ani. Construcţia terminalului de la Rovinari este un proiect de un miliard de euro foarte important şi pentru energetica românească în general şi pentru recuperarea termocentralei de la Rovinari“, a declarat Dan Şova.

În acelaşi timp, directorul general al CE Oltenia, partenerul de proiect al chinezilor, spune că doi salariaţi sunt plecaţi în China. „Dacă în noiembrie avem studiul de fezabilitate chiar putem obţine autorizaţia de construcţie“, a explicat Laurenţiu Ciurel la un post local de televiziune. Acesta a mai spus că „doi domni de la investiţii sunt plecaţi în China“.

ÎNDOIELI

Sunt şi persoane care nu cred că această investiţie va fi realizată. De exemplu, Marcel Hoară, fost preşedinte de Consiliu de Administraţie, care a spus că sunt mari întârzieri în realizarea studiilor de fezabilitate şi pre-fezabilitate. Că studiul de fezabilitate nu a ajuns în România a confirmat şi directorul Ion Pisc. Acesta a spus că studiul este la tradus din chineză în engleză.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: