Doi arbitri din Liga 2, depistaţi pozitivi la Covid 19

Până la debutul meciurilor din play-off un arbitru de Liga 2 fusese testat pozitiv la Covid 19. Acesta nu va mai arbitra în acest sezon după cum a anunţat FRF. Între timp, după reluarea meciurilor din Liga 2,  federaţia a mai anunţat încă un caz de arbitru de Liga 2  depistat pozitiv.

FRF a comunicat și că unul dintre arbitri de Liga 2 a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus înainte de reluarea meciurilor din Liga 2. Acest arbitru nu va mai conduce vreun meci în acest sezon. ”Federația Română de Fotbal anunță și că unul dintre arbitri de Liga 2 a fost testat pozitiv. Lotul pentru Liga 1 și meciurile ce urmează a se disputa în Liga 2 cuprinde 70 de arbitri. Aceștia au efectuat până acum trei teste, de la începutul lunii iunie și până în prezent. Costurile acestor testări sunt suportate integral de Federația Română de Fotbal. Arbitrul depistat pozitiv nu va mai fi delegat în acest final de sezon. Conform anchetei epidemiologice declanșate, s-a constatat că arbitrul s-a infectat la locul de muncă, în afara activității sportive”, a transmis FRF.

O serie de anunțuri cu privire la depistarea unor infectări cu COVID-19 au fost făcute în ultimul timp, în fotbalul românesc. Pe lângă problemele care au apărut în urmă cu câteva zile la Petrolul și Concordia Chiajna, au fost câteva cazuri depistate și în Liga 1, la FC Botoșani și Dinamo.

De altfel, Iulian Călin nu este singurul arbitru confirmat că este purtător al virusului. Robert Avram a fost și el infectat. Arbitru de centru în lotul de Liga 2, Avram a condus în acest sezon 2019/2020 nouă jocuri în eșalonul secund, unul la barajul pentru Liga 3, două la Liga Elitelor U19 și două în cadrul Cupei României. Ca rezervă, în acest sezon a fost la zece partide de Liga 1 (play-out – 1), Liga 2 (7) și Lida Elitelor U17 (2).

Printre meciurile importante conduse în acest sezon de Liga 2 sunt Metaloglobus – Rapid (0-0), Metaloglobus – UTA (1-1) sau SCM Gloria Buzău – Farul (2-0), un joc la finalul căruia Ciprian Marica, finanțatorul echipei constănțene, a tunat la adresa manierei de arbitraj.

Galerie foto


Vizualizări: 279

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: