Doi pe un loc la gradaţiile de merit

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a stabilit ca în acest an să acorde 160 de gradaţii de merit pentru profesori. Vor fi cu 20 de gradaţii mai multe decât în anul trecut din cauza numărului mare de profesori care se vor retrage de la catedră în această toamnă. Pentru a obţine mai mult cu 25% la salariu, în cursă au intrat 300 de cadre didactice, bătălia cea mai mare fiind la învăţători.

Pentru cele 160 de gradaţii s-au înscris în acest an 300 de profesori din tot judeţul. Cea mai mare concurenţă este la învăţătoare, unde au fost depuse 42 de dosare, la educatoare, unde s-au primit 28 de dosare, la personalul de conducere, unde s-au depus 30 de dosare, la limba română, matematică şi discipline, unde s-au depus câte 20 de dosare. „Numărul de gradaţii de merit din acest an este mai mare decât în anul trecut deoarece mulţi profesorii care aveau gradaţii şi erau în plată s-au pensionat, drept pentru care şi-au pierdut dreptul de a obţine gradaţii”, spune inspectorul Marinela Ciortan.

Astfel, gradaţiile ce au aparţinut pensionarilor vor fi redistribuite personalului ce activează la ora actuală în învăţământ. Din această toamnă vor părăsi catedra peste 120 de profesori, cărora nu li s-a mai dat dreptul să mai predea în regim de plata cu ora sau la cumul.

Punctaje modificate de sindicalişti

Potrivit calendarului, astăzi se va finaliza verificarea dosarelor de către liderii de sindicat, care, dacă au motive întemeiate, pot modifica punctajele acordate de fiecare profesor în parte. Lista cu cei care vor primi gradaţii de merit pentru următorii cinci ani de zile, începând cu data de 1 septembrie va fi afişată la sediul IŞJ Gorj pe 13 mai. În cazul în care există nemulţumiţi, se pot depune contestaţii în intervalul 16-18 mai, urmând ca pe 26 mai să fie validate rezultatele finale de Consiliul de Administraţie al IŞJ Gorj. Modalitatea de evaluare a cadrelor didactice care vor mai mulţi bani la salariu s-ar putea schimba în următorii trei ani de zile. Potrivit unui ordin al Ministerului Educaţiei evaluarea se va realiza în baza unui proiect propus de profesor.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: