Doi primari gorjeni la Târgul de Investiții

Doi primari din Gorj au participat săptămâna trecută la Târgul Internațional de Investiții, care s-a desfășurat la București. Primarul comunei Mușetești, Ion Ciobea, și primarul Orașului Turceni, Dumitru Gâlceavă, speră să se concretizeze ceva în interesul comunităților pe care le conduc în urma acestei întâlniri cu ambasadori și reprezentanții unor firme din țară și străinătate.

Săptămâna trecută s-a desfășurat la București cea de-a doua ediție a Târgului Internațional de Investiții „Împreună reconstruim România”, la care au participat primari din țară, reprezentanți ai mai multor ministere, ai băncilor, dar și reprezentanții unor firme din țară și peste hotare, dar nu au lipsit nici reprezentanții ambasadelor la București ale mai multor țări din Uniunea Europeană și nu numai. Din județul Gorj, au participat primarii Ion Ciobea și Dumitru Gâlceavă. În urma acestei întâlniri, primarul din Mușetești a ajuns la o singură concluzie: „Am putea face ceva numai dacă ne-ar da ambasadele bani, că de la țara românească o să primim atunci când vor înverzi pomii în decembrie”.

Gâlceavă, încrezător în această întâlnire

Primarul din Turceni s-a întors cu o impresie bună de la acest târg de investiții și cu încrederea că se poate realiza ceva. „Ne-au dat să completăm câteva chestionare legate de mai multe aspecte ale comunității, unele le-am făcut acolo, altele urmează să le trimitem prin mail, că sunt mai ample. Au fost și investitori și sperăm să se lege ceva. Pe mine m-ar interesa proiecte, finanțări, investitori în zona agricolă și pentru prelucrarea produselor agricole. Am solicitat sprijin și pentru modernizarea bazei materiale de la liceu și de la spital, pentru că străinii schimbă mobilierul și echipamentele frecvent și decât să le arunce sau să le dea la alții, mai bine ni le dau nouă”, a precizat Dumitru Gâlceavă.

Edilul din Turceni a mai precizat și faptul că sunt firme din Turceni care vor să încheie parteneriate de colaborare cu firme mari din străinătate.

Vizualizări: 236

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: