Doi șefi de partide au reacționat la protestul minerilor

Președinții filialelor PNL și ALDE Gorj au reacționat la protestul minerilor din Complexul Energetic Oltenia, care au intrat vineri seara în grevă spontană. “Solicit încă o dată conducerii şi parlamentarilor puterii să facă demersuri ca ministrul Energiei să vină în Gorj. Să trateze aceşti oameni cu respect”, a spus președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, precizând că toate solicitările minerilor sunt îndreptățite.

„ALDE Gorj sprijină angajaţii companiei şi vom face toate demersurile pentru un dialog corect, soluţionarea revendicărilor şi dezamorsarea conflictului“, a spus președintele Ion Iordache, care acuză liderii de sindicat și parlamentarii că s-au făcut că nu văd problemele din carierele miniere.

Revendicările minerilor sunt: îmbunătățirea condițiilor de lucru la locurile de muncă; aprovizionarea cu materiale pentru utilaje, necesare realizării procesului de producție; transportul la locurile de muncă (la intrare și ieșire cu mașinile) și reabilitarea căilor de acces către utilaje; acordarea echipamentului de protecție; plasarea personalului pe locurile de muncă pe funcții și meserii; întreruperea și încetarea abuzurilor asupra personalului muncitor; creșterea salariului pornind de la 4.000 de lei/angajat; plata zilelor de sâmbătă și duminică cu spor de 100%, acordarea voucherelor de vacanță; pensionarea la 53 de ani cu un stagiu de cotizare de 30 de ani.

Vizualizări: 5,133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: