Un tânăr din Novaci vrea să candideze la alegerile europarlamentare

Alin Cristian Mituță, un tânăr din Novaci, județul Gorj, și-a depus candidatura pentru a fi pe lista Partidului Libertății, Unității și Solidarității (PLUS) la alegerile europene din 26 mai 2019. “Îmi pun la dispoziție întreaga experiență, angajamentul european și determinarea pentru a promova interesele românilor în Uniunea Europeană cu competență și onestitate”, arată tânărul politician pe pagina de socializare. PLUS este partidul lui Dacian Cioloș.

Mituță a studiat afacerile europene la București și la Paris, iar în ultimii 10 ani a lucrat în trei instituții UE (Parlamentul European, Consiliul UE, Comitetul Economic și Social European). Acesta a făcut parte din guvernul tehnocrat ca șef de cabinet al premierului Dacian Cioloș.

“Datorită experienței mele la Bruxelles cunosc îndeaproape instituțiile și mecanismele UE. Prin rolul asumat în Guvernul României am văzut și înțeles imaginea de ansamblu a problemelor României și am înțeles cum pot fi ele rezolvate în mod concret. Prin implicarea mea civică și politică am cunoscut realitățile de la firul ierbii și am înțeles puterea pe care o pot avea oamenii competenți și curajoși care decid să lucreze împreună”, mai arată Alin Cristian Mituță.

Urmează ca partidul din care face parte să decidă dacă va fi pe listă și mai ales dacă va avea un loc eligibil.

Vizualizări: 3,217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: