Domeniu schiabil şi sat de vacanţă la Crasna

Numărul turiștilor care ajung în comuna Crasna este în creștere. Din acest motiv, aici în ultimii ani s-au construit mai multe pensiuni, iar în viitor se va realiza și un sat de vacanță. Cei care au venit la Crasna au fost atrași de mănăstirile din localitate, dar și de frumuseţea zonei de munte. Cei mai mulți turiști se cazează aici în perioada de iarnă, când zona Rânca este foarte aglomerată. Pe viitor se dorește amenajarea unui domeniu schiabil în comună.

Comuna Crasna duce lipsă de investitori strategici care să creeze locuri de muncă pentru localnici, însă aici în ultimii ani s-a pus un accent deosebit pe turism. Din cauza numărului mare de vizitatori care ajung la Crasna, aici s-au construit mai multe pensiuni, care în timpul iernii fac cu greu față numărului de turiști. Cei care au construit pensiuni sunt localnici sau afaceriști din București. În viitor, comuna Crasna va avea și un sat de vacanță. „Investitori nu avem în afară de cei care și-au construit pensiuni în zonă. O doamnă din București a terminat o pensiune în Drăgoești, mai avem două care  sunt deja funcționale. Alte două doamne din București au cumpărat teren în satul Aniniș tot la fel pentru pensiuni, dar nu au început lucrările.  Noi vrem să facem și un sat de vacanță în zonă, de fapt obștea a parcelat terenul deja și au început să se intereseze investitorii. Am înțeles că s-au vândut ceva terenuri”, a declarat viceprimarul comunei Crasna, Dumitru Blându.

Domeniu schiabil la Crasna

Pentru că cei mai mulți turiști care se cazează la Crasna sunt iubitorii de schi care vin în perioadele aglomerate din sezon, în planul urbanistic al comunei Crasna a fost prinsă și o pârtie de schi.  „Vin foarte mulți turiști la Crasna. Mai ales când Rânca este foarte aglomerată, vin și se cazează la pensiunile din Crasna. Când nu mai sunt locuri, turiștii se cazează și la localnici. Vin și în restul anului la Crasna, pentru că avem mănăstiri și zona este foarte frumoasă, mai ales pentru drumeții. Nu avem deocamdată pârtii de schi, dar sperăm să facem un sat de vacanță în Radoși. În viitor e prevăzută și o pârtie de schi în planul urbanistic. Este cam scurtă, cei drept, dar este posibilitatea să se mărească dacă cineva se găsește să prelungească drumul construit de primărie. Pot fi acolo pârtii de schi minunate. Deocamdată nu s-a pătruns spre golul alpin. Noi am reușit să facem acest drum pe fonduri europene”, a mai spus viceprimarul din Crasna.

Vizualizări: 257

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: