“Domnul Herodot” de la PSD

Duminică, Băsescu a aruncat cu piatra recesiunii în noi şi de atunci filozofii din PSD se străduiesc nu să o scoată, ca să confirme proverbul, ci să ne facă să credem că aruncatul pietrei s-a făcut fără ştirea lor. Primul care a sărit ca ars a fost cine altul decât Geoană, care s-a indignat de tot pentru că anunţul oficial de intrare în recesiune, făcut de la Guvern, nu de Boc, ci de Băsescu, sperie lumea. Proşti ne mai cred ăştia! Păi îşi închipuia cineva că în condiţiile în care toate ţările lumii se bălăcesc în recesiune, declarată sau nu, noi o ducem bine merci? Când în fiecare zi aflăm de concedieri masive, de falimentul unor firme celebre, de îngheţarea salariilor, de mărirea dobânzilor, de imposibilitatea plăţii ratelor la credite, ne mai puteam gândi la economia care duduie? Ce ne-ar mai putea speria pe noi, românii, care de 6 luni asistăm sideraţi la bătutul apei în piuă de către o coaliţie care nu merge nici înainte, nici înapoi, ci se încăpăţânează să ne testeze rezistenţa la nesimţire, la mârlănie, la neprofesionalism?Anunţul lui Băsescu pentru marea majoritate a oamenilor a trecut la modul ”bine că ne-a spus-o şi pe asta, că de simţit o simţim de mult”! Geoană ar fi vrut să se întrunească iar blestemata de coaliţie, iar anunţul să fie făcut de premierul Boc, de parcă valoarea lui de catastrofă nu ar fi fost aceeaşi dacă l-a făcut Băsescu. Al doilea supărat a fost Năstase, care a luat anunţul lui Băsescu de la Guvern drept o sfidare a PSD, partener de coaliţie al PDL. Cu alte cuvinte, Năstase i-a spus lui Geoană: Măi, vezi că iar te-a făcut Băsescu! 
Singurul care n-a înţeles nimic a fost ca de obicei Vanghelie, care, deşi a vrut să o facă pe Udrea amnezică, în sensul că uită ce vorbeşte, a făcut-o anemică, ceea ce nu este cazul, pentru că arată destul de dodoleaţă. Despre „domnul Herodot” ce să mai vorbim, că Marean a crezut că este unul de-al lui, din sectorul 5. Dacă liderii PSD ar fi ieşit la rampă şi ne-ar fi spus că nu este adevărat, că România nu se află în recesiune şi că Băsescu minte am fi tresărit şi noi, dar aşa? Mai contează cine ne anunţă dezastrul? Trăiam mai bine dacă anunţul l-ar fi făcut Boc? 
Supărarea lor, a pesediştilor, a pornit de la faptul că vizita „de lucru” la Guvern a lui Băsescu i-a luat prin surprindere şi s-a lăsat cu critici la adresa ministresei Andronescu, căreia i s-a pus în vedere, la modul categoric, să reformeze învăţământul pornind de la necesităţile economiei, atâta câtă a mai rămas. Până la urmă PDL-ul, acuzat că i-a facilitat pe furiş lui Băsescu o vizită electorală la Guvern, s-a scos: Videanu a lansat ideea că invitaţia de participare la şedinţă a fost făcută de premierul Boc, care fie vorba între noi părea cel mai surprins de ce vecin avea la şedinţa de duminică! Cât despre ameninţarea voalată a lui Năstase că aşa nu se mai poate mult timp, deja n-o mai credem, pentru că umiliţi, umiliţi, dar de plecat nu pleacă nimeni!



Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: