Dorin Filip a explicat de ce a plecat de la PDL Gorj la USL

Dorin Filip, primarul oraşului Rovinari, a explicat, ieri, în conferinţa de presă a PNL-ului care au fost motivele pentru care a plecat din PDL, după ce 10 ani s-a aflat în barca portocalie. Acesta a precizat că i-a fost greu să facă acest pas, însă nu regretă că a trecut de partea USL-ului întrucât a fost defavorizat în obţinerea de fonduri chiar de către partidul pe care l-a reprezentat. Atât Dorin Filip cât şi şefii liberalilor dezmint zvonurile conform cărora ar fi negociat şi postul de prefect al lui Liviu Andrei. 

Dorin Filip spune că a fost alături de democrat-liberali cu trup şi suflet, însă a fost trădat de partidul căruia i-a slujit. “Nu mă simt vinovat pentru trecere mea la PNL pentru că nu eu am trădat PDL-ul, ci PDL-ul m-a trădat pe mine. Mi s-au aprobat foarte puţine proiecte deşi făceam parte dintr-un partid aflat la guvernare. La Rovinari nu s-a aprobat reabilitarea termică a nici unui bloc, însă la Târgu Jiu au fost reabilitate 80 de blocuri. Am făcut proiecte, îmi promiseseră că vor aloca fonduri pentru reabilitarea a 50 de blocuri, m-au tradus cu un aviz favorabil şi am rămas cu avizul. Nu puteam să merg în campanie cu echipa PDL-ului pentru că oamenii mă opreau pe stradă şi mă întrebau de ce nu am făcut anumite lucruri. Am fost ca un soldat credincios al PDL-ului. Am scos voturi atât pentru mine ca primar cât şi pentru parlamentari”, a declarat Dorin Filip. Edilul de la Rovinari a prezentat o listă pe care figurează trei proiecte nefinanţate, trei proiecte respinse, trei proiecte în evaluare, unul admis dar fără finanţare, iar altul contractat dar cu lucrări neîncepute. Acestea vizau reabilitarea termică a peste 40 de blocuri, modernizarea Ambulatoriului Spitalului Orăşenesc Rovinari, reabilitarea Casei de Cultură, construirea unei creşă, reabilitare străzi şi amenajare zone pietonale. Deşi a trecut de partea cealaltă a baricadei, Filip spune că îi va respecta în continuare pe Vasile Blaga, pe Traian Băsescu şi pe foştii colegi din PDL. “Mi-a fost greu să fac acest pas, însă s-a umplut paharul. În continuare îi respect pe Traian Băsescu, pe Vasile Blaga şi pe foştii colegii mei din PDL”, a mai precizat Filip.

Dezminte negocierea funcţiei lui Liviu Andrei

Atât Dorin Filip cât şi Gheorghe Orzan, vicepreşedintele PNL Gorj, au dezminţit zvonurile conform cărora se negociase şi postul de prefect al lui Liviu Andrei, odată cu părăsirea PDL-ului de către edilul de la Rovinari. “Domnul primar nu a negociat scaunul prefectului. Singura facilitate acordată domnului Filip a fost faptul că i-am lăsat posibilitatea de a-şi întocmi lista de consilieri”, a declarat Orzan. La rândul său, Filip a recunoscut că îl doreşte în continuare pe Liviu Andrei în funcţia de prefect. “Actualul prefect este unul dintre cei mai buni şi corecţi prefecţi pe care i-a avut Gorjul. Nu am negociat funcţia dumnealui, singura condiţie impusă a fost aceea de a-mi alege singur consilierii pentru că erau nişte persoane de la PSD cu care nu puteam lucra”, a precizat Filip.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: