Dorința unei fetițe care este crescută doar de bunici

Bucurie nemărginită pentru o fetiță din comuna gorjeană Peștișani. Crescută de bunici încă de mică, fata care este acum elevă în clasa întâi și-a dorit o tabletă pentru că școala online a fost dificilă pentru ea. A făcut lecțiile pe telefonul bunicii sale și nu a lipsit la niciuna. Din banii strânși la târgul caritabil de Mărțișor, organizat de „Bunicii comunității” din Peștișani, voluntarii i-au cumpărat o tabletă Alexiei.

Peste 2.600 de lei s-au strâns din vânzarea mărțișoarelor realizate de bătrânii care fac parte din proiectul Bunicii comunității din comuna Peștișani. Cu acești bani, au făcut trei cadouri unor familii greu încercate de soartă din localitate.

O tabletă, de exemplu, a ajuns la Alexia. Este elevă în clasa întâi și cea mai mare dorință a ei a fost să aibă o tabletă. Dorința i s-a îndeplinit cu sprijinul voluntarilor. „Am primit o tabletă. Voiam una ca să pot să fac cum trebuie orele online. Pe telefon, mi-a fost puțin cam greu. Abia aștept să folosesc tableta. Sunt foarte, foarte fericită și le mulțumesc tuturor”, a spus Alexia. „A fost foarte bucuroasă. Și-a dorit mult să aibă și ea o tabletă ca să facă școală cum trebuie. Până acum, a făcut pe telefon. A ajutat-o bunica. Noi avem grijă de ea de când era mică”, a spus Viorel Goga, bunicul fetei.

Fata este crescută încă de mică doar de bunici. „A plecat mama ei, când avea doi ani, și a lăsat-o la noi. O luase cu ea, dar nu a avut condiții să o întrețină. Am luat-o noi. tatăl ei a plecat în Spania. Soțul meu are o pensie de 1.300 de lei și nu am putut să îi luăm o tabletă. Am avut eu telefon, am ajutat-o să facă lecțiile pe telefon. I-a fost greu cu telefonul. E mai mic, dar s-a descurcat. A participat la toate orele și doamna a lăudat-o”, a mărturisit Viorica, bunica fetiței.

Alte două familii din comună au fost ajutate în urma târgului caritabil organizat luna trecută, în Peștișani. „S-au strâns peste 2.600 de lei. Am avut mărțișoare amplasate în Centrul de zi. Oamenii au înțeles scopul târgului și au venit, au donat cât au considerat pentru un mărțișor. Au fost identificate trei cazuri de beneficiari cărora le-a fost îndeplinită o dorință arzătoare. Un exemplu este o familie din localitate. Doi bunici care își cresc nepoțica de când s-a născut. Au avut probleme cu școala online, motiv pentru care, pe lista de dorințe a fetiței pentru Iepurașul de Paște a fost o tabletă. Dorința ei s-a îndeplinit”, a spus Isabela Coară, expert în programul „Bunicii Comunității” Peștișani.

Galerie foto


Vizualizări: 2,195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: