Mobilizare într-o comună din Gorj

Mai mulți localnici din comuna Lelești s-au mobilizat și au demarat o companie de strângere de fonduri pentru repararea unei case din localitate, afectată de un incendiu. Cei care au dat de necaz nu au posibilități financiare și locuiau pe la rude prin sat de când flăcările le-au distrus o parte din casă.

Casa familiei Balint din Lelești a fost cuprinsă de flăcări la sfârșitul lunii trecut. Incendiul a izbucnit la o anexă gospodărească și s-a propagat cu repeziciune și la casă. Pompierii ajunși la fața locului au reușit cu greu să salveze o parte din locuință. Nici până acum nu s-au stabilit cu exactitate cauzele care au dus la izbucnirea incendiului.

Când au aflat de nenorocirea care s-a abătut asupra familiei, și așa cu probleme financiare, localnicii din Lelești s-au mobilizat pentru a reconstrui ceea ce au distrus flăcările. ”S-a făcut o colectă prin comună pentru a ajuta o familie nevoiașă, a cărei locuință a luat foc luna trecută. Oamenii s-au mobilizat, au dat dovadă de solidaritate și au reușit să strângă o sumă de bani și deja au început renovările la locuința afectată. Am ajutat și noi cu ce am putut și sperăm ca până la Sărbătorile de Paște familia să revină acasă”, a declarat Laurențiu Turcilă, primarul din Lelești.

Proprietarii trăiesc doar din pensia soțului și locuiau în casă cu doi nepoței. Acum stau pe la rude până când casa va fi gata să-i primească înapoi.

Vizualizări: 4,734

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: