Dosar clasat. Copilă mutilată, niciun vinovat!

Procurorii au decis să claseze dosarul în care s-au făcut cercetări după ce Denisa, o fetiță de doar opt ani, a fost mutilată pe viață în fața blocului în care locuiește. Un câine maidanez a atacat-o în urmă cu opt luni, iar anchetatorii nu au găsit niciun vinovat până acum. Au și închis dosarul și au încetat cercetările.

„Eu mă jucam aici. Mai aduceam frunze şi nu l-am văzut şi a venit în spate şi dup-aia s-a pus pe mine şi am dat cu capul de scară”, a povestit copila. Totul s-a petrecut în zona 9 Mai, în apropierea sediului Poliției Locale Târgu Jiu.

„Cu cine vreți să vă judecați? Cu câinele?”

La mai bine de opt luni de la nenorocire, mușcăturile câinelui încă se mai văd pe chipul Denisei. Familia nu are bani să conteste decizia procurorilor sau să dea în judecată pe cineva pentru a i se face dreptate fetiței care va rămâne cu semnele pe viață.

La sfârșitul lunii septembrie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au stabilit să închidă dosarul. Propunerea de clasare a venit de la agentul de poliție care s-a și ocupat de caz. Același polițist care i-a transmis mamei fetiței să nu dea în judecată pe nimeni: „Mi-a spus că nu are rost să dau în judecată pe cineva ori primăria. «Cu cine vreți să vă judecați? Cu câinele?» Așa mi-a spus”, potrivit declarației Cristinei Bobirci.

Anchetatorii au considerat că viața fetiței nu a fost pusă în pericol după ce a fost atacată de câine. Ea a avut nevoie de aproape o lună de spitalizare pentru a-și reveni. Și acum este speriată. Nu mai iese singură din casă și nici la joacă nu mai stă tot de teama câinilor. Familia Denisei nu are bani să se lupte cu nimeni. Și tratamentul pe care îl aplică fetiței este costisitor și cu greu se găsesc sumele necesare pentru acesta.

Padoc nou

Padocul din Târgu Jiu are o capacitate de 400 de locuri. „În prezent, nu mai este niciun loc liber la padocul din oraș. Primăria are în plan să construiască un nou padoc în localitatea Bârsești. Acela va avea o capacitate de 1.200 de locuri”, a explicat Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Galerie foto


Vizualizări: 1,548

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: