Dosar penal daca nu spală cearşafurile Spitalului Judeţean

Serviciul de Spălătorie al Spitalului Judeţean va fi scos la licitaţie pentru a doua oară, după ce conducerea unităţii a reziliat contractul încheiat cu o firmă din Capitală. La doar un an de la externalizare, bucureştenii au cerut preţuri mai mari şi am impus noi condiţii. Pentru a nu se mai repeta această situaţie, conducerea unităţii spitaliceşti a prevăzut o clauză penală care se va aplica în cazul în care firma câştigătoare a licitaţiei nu-şi va respecta obligaţiile.

Spitalul Judeţean Târgu Jiu a finalizat documentaţia pentru o nouă licitaţie în vederea desemnării unei alte firme care să se ocupe de curăţirea lenjeriei bolnavilor, după ce a fost reziliat contractul încheiat cu societatea din Bucureşti. Reprezentanţii unităţii spitaliceşti spun că documentaţia a fost deja depusă pe SEAP pentru verificare, urmând ca până la toamnă să fie desemnat câştigătorul licitaţiei. “Am întocmit şi am depus la SEAP, pentru avizare, documentaţia privind organizarea unei noi licitaţii. Sperăm ca până la toamnă să fie atribuit contractul care vizează spălarea lenjeriei bolnavilor”, a declarat Dumitru Vienescu, directorul economic al Spitalului Judeţean Târgu Jiu. Firma care va câştiga licitaţia va primi 1,4 lei/kilogramul de rufe spălate, valoarea contractului fiind de aproximativ 30 de miliarde de lei vechi. Pentru a nu mai fi puşi în situaţia de a rezilia contractul, reprezentanţii Spitalului Judeţean Târgu Jiu au introdus o clauză penală. “Am reziliat contractul cu firma de la Bucureşti pentru că ne-au lăsat cu rufele murdare timp de 3-4 zile. Pentru a nu mai fi puşi în această situaţie am introdus o clauză penală care se va aplica în cazul în firma câştigătoare a licitaţiei nu-şi va respecta obligaţiile. De asemenea, am stabilit clar şi modul de predare/primire a rufelor între firma de spălătorie şi Spitalul Judeţean ”, a mai precizat Dumitru Vienescu. În momentul de faţă, de spălarea lenjeriei bolnavilor se ocupă firma Turism Parc al cărei patron este Dumitru Brăilă.

EXTERNALIZARE

Externalizarea serviciului de spălătorie a fost făcută anul trecut, licitaţia fiind câştigată de o firmă din Bucureşti pentru suma de 30 miliarde de lei vechi. Societatea Image Service Prod Com Bucureşti s-a angajat să cureţe aproximativ 500 de kilograme de rufe pe zi. În luna aprilie s-a împlinit un an de la parafarea contractului, iar reprezentaţii societăţii au venit să renegocieze preţul şi să impună noi condiţii conducerii Spitalului Judeţean, motiv pentru care s-a întrerupt înţelegerea.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: