Dosar penal pentru import de substanțe chimice periculoase

Poliţişti din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Județean Gorj au desfășurat o acțiune pentru identificarea şi sancţionarea faptelor ilegale la regimul substanţelor şi deşeurilor periculoase.

"Cu această ocazie a fost identificat un bărbat de 41 ani, din comuna Romos, judeţul Hunedoara, conducător auto în cadrul unei societăţi comerciale din judeţul Alba, în timp ce transporta cu o autoutilitară, fără a deţine documente care să ateste conținutul produselor, 166 recipiente din plastic, care conțineau cantitatea de 2.470 kg substanțe chimice, folosite pentru întreținerea si cosmetizarea autovehiculelor, în scopul de a fi  comercializate pe raza județelor Gorj și Mehedinți", arată IPJ Gorj.

Poliţiştii au indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor şi depozitat la o societate autorizată întreaga cantitatea de substanțe chimice, în valoare de 17.540 lei.

Totodată, poliţiştii au stabilit faptul că societatea comercială a importat din Italia substanțele şi preparate periculoase, transportate fără îndeplinirea prevederilor actelor normative, în scopul introducerii pe piață. 

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de import și introducere pe teritoriul României, precum și utilizarea unor substanțe şi preparate periculoase, fără respectarea prevederilor actelor normative în vigoare și transportul de substanțe și preparate periculoase, cu încălcarea prevederilor legale în vigoare conform OUG 195/2005, privind Protecția mediului. (A.A.)

Vizualizări: 1,654

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: