Dosar penal pentru... o plăcere!

Un simplu moft i-a atras probleme cu legea! Un bărbat de 56 de ani, din comuna gorjeană Cruşeţ s-a trezit cu poliţiştii din localitate în gospodăria proprie, după ce aceştia aflaseră că omul, un simplu gospodar, avea în curte doi căpriori. Pentru că animalele ocrotite de lege erau ţinute în captivitate, poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru braconaj.

Locuinţa bărbatului de 56 de ani se află chiar lângă pădurea satului, aşa că omului i-a fost foarte uşor să pună mâna pe cei doi căpriori. Localnicul din Cruşeţ le-a ademenit pe animale şi le-a dus în gospodăria sa, acolo unde spera să le ţină mult timp. Ghinion, însă! Oamenii legii din cadrul postului de Poliţie Cruşeţ s-au autosesizat după ce ar fi văzut că în curtea bărbatului se află cele două mamifere ocrotite de lege, iar luni au călcat pragul omului. “La data de 07 martie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Cruşeţ, în baza unor informaţii, au identificat în gospodăria unui bărbat, de 56 de ani, din localitate, doi căpriori ţinuţi în captivitate”, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.
Săteanul le-a declarat poliţiştilor că nu practică vânătoarea, dar şi că a recurs la ţinerea în captivitate a căpriorilor pentru că pur şi simplu îi plac! Răspunsul său nu i-a convins, însă, pe cei care fac legea, iar aceştia au anunţat imediat reprezentanţii Asociaţiei Judeţene de Vânători şi Pescari Sportivi Gorj (A.J.V.P.S. Gorj). Astfel, echipa mixtă de poliţişti şi reprezentanţi ai Asociaţiei Judeţene de Vânători şi Pescari Sportivi Gorj au recurs la ridicarea şi eliberarea celor două animale ocrotite de lege în Fondul Cinegetic al Comunei Cruşeţ. Acum, bărbatul de 56 de ani din comuna Cruşeţ este cercetat penal pentru braconaj.

Vizualizări: 1,021

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: