Dosar penal pentru un profesor din Stoina care a jignit o elevă

Un profesor de geografie din cadrul Grupului Şcolar Industrial Stoina s-a ales cu dosar penal pentru purtare abuzivă după ce i-a adus jigniri cu tentă sexuală unei eleve de clasa a X-a. Părinţii tinerei au fost cei care au anunţat ieri dimineaţă poliţia din localitate despre comportamentul profesorului. La sosirea poliţiştilor, cadrul didactic plecase din unitate deşi, potrivit programului, mai avea două ore în şcoală. Conducerea unităţii de învăţământ anunţă şi ea cercetare disciplinară şi sancţiuni pe măsură.

Constantin Stăneci predă geografie de 16 ani fiind profesor titular la Grupul Şcolar Industrial din comuna Stoina. Profesorul de 49 de ani a găsit de cuviinţă să-i facă observaţii jignitoare unei eleve de clasa a X-a care ar fi venit la şcoală cu blugii tăiaţi în genunchi. Mai mult decât atât, profesorul i-ar fi făcut fetei propuneri cu tentă sexuală pe fondul consumului de alcool. Fata şi-a anunţat imediat părinţii care au sesizat atât conducerea şcolii, cât şi poliţiştii despre comportamentul profesorului. ”Pe numele profesorului s-a întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă. Este vorba de profesorul de geografie, un bărbat de 49 de ani şi o elevă de 15 ani. Profesorul ar fi jignit-o pe tânără, iar mama fetei a sunat la 112”, a spus Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

Riscă desfacerea contractului de muncă

Conducerea şcolii a fost informată de această situaţie urmând ca o comisie de disciplină din cadrul unităţii să-l cerceteze disciplinar pe profesorul de geografie. ”Comisia de disciplină de la nivelul şcolii s-a întrunit deja urmând să cerceteze acest eveniment. Riscă sancţiuni începând cu observaţie scrisă, avertisment, diminuarea salariului de bază până la desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă, astea sunt sancţiunile care se pot aplica în raport cu gravitatea abaterii. Este prima plângere la adresa dumnealui, fata este la clasa a X-a liceu”, a spus Ionela Ivancu, directorul Grupului Şcolar Stoina.

Profesorul de geografie va trebui să răspundă în faţa comisiei de cercetare disciplinară şi motivele care au l-au condus să părăsească unitatea de învăţământ înainte de finalizarea orelor de curs. ”Domnul profesor mai avea două ore de curs, dar a plecat totuşi din unitatea şcolară, nu ştiu motivele pentru că nu am reuşit să iau legătura cu dumnealui. Are o vechime de 16 ani în învăţământ, nu ştiu ce s-a petrecut între dumnealui şi fata respectivă”, a spus Ionela Ivancu, directorul liceului din Stoina. Profesorul nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Vizualizări: 236

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: