Dosarul de corupţie al dr. Vodislav se judecă de la zero

Judecătorii sunt departe de a da un verdict final în faimosul dosar „Steriletul”, cel în care un medic gorjean a fost pus sub acuzare pe motiv că firma sa ar fi furnizat Ministerului Sănătăţii marfă la preţuri mult mai mari decât cele de pe piaţă.

Curtea de Apel Bucureşti a decis într-o primă fază că niciunul dintre cei patru inculpaţi nu are vreo vină, dar verdictul contestat de Direcţia Naţională Anticorupţie nu a fost menţinut şi de instanţa supremă. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis rejudecarea procesului la Curtea de Apel, ceea ce îi dă în continuare emoţii medicului gorjean, fiind posibil ca judecătorii să nu mai manifeste a doua oară aceeaşi clemenţă.

Mită de la Vodislav

Fostul secretar de stat din Ministerul Sănătăţii, Remus Baciu, se numără printre inculpaţi, el fiind trimis în judecată şi într-un alt dosar instrumentat de DNA. Procurorii spun că în cazul de faţă, în anul 2002, el ar fi facilitat firma din Târgu Jiu a dr Vodislav pentru a livra ministerului produse contraceptive la preţuri mai mari de câteva zeci de ori decât cele de pe piaţă.

„Prin acest contract, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat sterilete la preţul unitar de 46,15 lei, în condiţiile în care preţul de import unitar al steriletului era de 1,54 lei, iar preţul mediu unitar al produselor similare valorificate la acea dată prin reţeaua farmaceutică era de 9,06 lei. Astfel, bugetul ministerului a fost prejudiciat cu suma de 597.116,80 de lei (178.000 de dolari)”, susţin procurorii anticorupţie. Procurorii DNA precizează că, pentru înlesnirea atribuirii acestui contract, Remus Virgil Baciu a primit de la Cristinel Spiridon Vodislav, cu titlu de mită, suma de 67.000 de lei. “Pentru a ascunde natura reală a acestei sume, Remus Virgil Baciu a determinat-o pe concubina sa Ileana Adriana Deac, avocat, să întocmească un contract de asistenţă juridică ce viza soluţionarea unui litigiu inexistent al Vodimedicor cu o firmă de transport aerian. Procurorii spun că pentru ajutorul dat la atribuirea acestui contract, Elena Daiana Druţă a primit, cu titlu de mită, în baza unei înţelegeri prealabile, suma de 25.150 de lei pe care, la data de 6 noiembrie 2002, ziua semnării contractului de achiziţie publică, Vodislav i-a transferat din contul societăţii sale în contul unei agenţii de turism din Bucureşti pentru plata a patru pachete turistice la Paris”, se menţionează în comunicatul DNA.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: