Două firme vor să facă hidrocentrale în Tismana?

Grupul CEZ a dorit să construiască două hidrocentrale la Tismana. Pentru construcţia acestora, CEZ a cerut la sfârşitul anului trecut Consiliului Local şi Primăriei Tismana punerea la dispoziţie a două terenuri la islazul din satul Pocruia. Cel puţin, aceste date reies din procesele verbale ale şedinţelor de consiliu local, procese verbale postate pe site-ul instituţiei. Problema acordării terenurilor a fost discutată de două ori în şedinţele locale. Interesant este că despre propunerea CEZ nu ştie nici CEZ şi nici Prefectura Gorj iar în cele din urmă, nici primarul.

„Am primit de la Prefectură o adresă înaintată de CEZ Bucureşti dacă le punem la dispoziţie două terenuri şi anume la islazul satului Pocruia pentru realizarea a două hidrocentrale”, spunea primarul Buzianu în şedinţa de Consiliul Local din data de 29 octombrie 2009. Tot atunci, consilierul Marian Slivilescu afirma că „cea mai bună realizare ar fi coparticiparea Consiliului Local şi Primăriei la această investiţie, iar în calitate de coparticipanţi noi am avea numeroase beneficii”. Discuţia nu a avut nicio finalitate, aşa că a fost programată pentru data de 27 noiembrie 2009. La noua întâlnire consilierul Doru Gheorma au pus din nou în discuţie problema acordării terenurilor către CEZ. Primarul a precizat că în acest fel vor dispărea cel puţin 10 hectare, iar alte 10 hectare vor rămâne izolate, iar oamenii vor rămâne fără izlaz pentru animale. La această replică, Doru Gheorma a fost cel care a precizat că în acest fel s-ar crea 40 de locuri de muncă.

Nu e vorba de CEZ

După trei luni de la şedinţă, primarul Costel Buzianu afirmă că nu CEZ a solicitat acordarea terenurilor, ci nişte firme din ţară însă nu le mai ştie numele. „Au venit nişte firme, nu CEZ. Este vorba despre nişte firme din ţară care doresc să construiască aşa ceva la noi. Şi eu îmi doresc acest lucru pentru că se vor crea locuri noi de muncă. Trebuie însă să discutăm cu oamenii pentru a lua o decizie, dat fiind faptul că vor rămâne fără izlaz pentru animale”, spune Buzianu. Acesta a menţionat că nu a mai primit nicio veste de la acele firme până acum.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: