Două locuri din CJ Gorj, blocate de disputele din USL

Un post de consilier judeţean este vacant în Gorj încă din aprilie anul trecut, după demisia lui Daniel Antonie, iar altul va fi vacantat în această săptămână, când îi încetează mandatul lui Alin Văcaru, viitor prefect. Ambii plecaţi sunt de la PSD, dar următorul pe lista USL este liberal. Social democraţii cer retragerea din listă a doi liberali, pentru ca în consiliu să intre pesediştii Sabin Cornoiu şi Tiberiu Tătaru, ceea ce PNL refuză să ia în calcul. Dacă se respectă lista, în CJ Gorj vor intra Rogoveanu de la PNL şi Cornoiu de la PSD.

Numirea lui Alin Văcaru în funcţia de prefect anunţă noi dispute între PSD şi PNL pentru posturile vacante din Consiliul Judeţean. Lista pentru consilierii  judeţeni USL a ajuns deja la locul 30 şi se prezintă în felul următor: Georgiana Rogoveanu - PNL (locul 30); Cornoiu Sabin - PSD (locul 31); Dorel Drăghici - PNL (locul 32); Tiberiu Tătaru - PSD (locul 33), lista continuând până la numărul 40, ultimul fiind Daniel Gorgotă.

Deşi primul loc revine liberalilor, social-democraţii speră ca în perioada imediat următoare să aducă în Consiliul Judeţean pe Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Salvamont Gorj, şi pe Tiberiu Tătaru, managerul spitalului de la Dobriţa. Reprezentanţii PNL spun că nu le vor cere oamenilor să-şi dea demisiile pentru a face loc pesediştilor, protocolul fiind de multe ori încălcat de PSD. „Nu a existat un protocol scris între PSD şi PNL. Există o listă legală de consilieri, iar prima pe listă este Georgiana Rogoveanu. Nu îi vom cere niciodată să-şi dea demisia, mai ales că este secretara partidului, e angajată cu acte în regulă şi are experienţă în PNL. Dacă era să renunţăm la acest post de consilier judeţean îi ceream demult să-şi dea demisia pentru a intra Sabin Cornoiu în locul lui Daniel Antonie. N-am făcut acest lucru şi nici nu-l vom face. În cazul în care nu vom cădea la o înţelegere cu PSD nu-i nici o problemă, Consiliul Judeţean poate funcţiona şi dacă social-democraţii au mai puţini consilieri”, a declarat Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj.

La rândul lor, reprezentanţii PSD Gorj nu acceptă ideea de a-şi pierde posturile de consilieri judeţeni în favoarea PNL. „În ceea ce ne priveşte mergem pe ideea protocolului iniţial, a înţelegerii iniţiale, mergem pe principiul: „Pleacă al nostru, vine al nostru”. Sperăm că acest principiu rămâne în picioare. Dacă liberalii au ceva de spus să o spună în cadrul şedinţelor comune, nu prin presă pentru că solicitările lor ar putea fi interpretabile şi acest lucru nu ar face bine Uniunii Social Liberale”, a declarat Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj şi purtătorul de cuvânt al PSD.

Tiberiu Tătaru cere avizul ANI

Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Dobriţa, intenţionează să solicite Agenţiei Naţionale de Integritate verificarea unei eventuale stări de incompatibilitate. Acesta spune că, dacă va fi pus să aleagă, va renunţa la funcţia de consilier judeţean în favoarea celei de manager al unităţii spitaliceşti. „Este o deosebită plăcere pentru mine să intru în Consiliul Judeţean. Am mai fost consilier judeţean şi în mandatul 2004-2008 şi am văzut că este o muncă interesantă. Voi solicita Agenţiei Naţionale de Integritate un răspuns privind o eventuală stare de incompatibilitate. Pe legea alesului local nu sunt incompatibil, dar pe legea sănătăţii sunt câteva articole care pot fi interpretabile. În cazul în care ar exista o situaţie de incompatibilitate nu aş rămâne în Consiliul Judeţean decât maxim 30 de zile pentru a-mi da demisia. Am proiecte importante la spitalul de la Dobriţa pe care vreau să le continui”, a declarat Tiberiu Tătaru.

Reprezentanţii PSD Gorj spun că nu sunt probleme din acest punct de vedere. „Nu cred că Sabin Cornoiu sau Tiberiu Tătaru se află în situaţii de incompatibilitate cu funcţia de consilier judeţean pentru că legea a fost amănunţit studiată atunci când a intrat domnul Porumbel în Consiliul Judeţean”, a menţionat Ciprian Florescu.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: