Două mame minore la centrul maternal din Târgu Jiu

Centrul Maternal din Târgu-Jiu este ocupat peste capacitatea maximă de opt locuri. Directorul instituției, Gheorghe Milosteanu, a spus că în prezent sunt cazate nouă mămici, dintre care două minore, care au în total 11 copii.

Capacitatea centrului maternal este de opt locuri pentru mame și opt pentru copiii acestora, însă, în prezent, sunt cazate nouă femei cu 11 copii. Perioada de cazare în Centrul Maternal este de șase luni cu prelungire de încă o jumătate de an. „Dacă nu se găsește o soluție de integrare a mamei și a copiilor în familie, la rude sau în comunitate, termenul este prelungit, existând exemplul unei femei care a stat și doi ani și jumătate în acest complex”, a explicat Gheorghe Milosteanu.

De la începutul anului, la centru au fost cazate patru mame minore, două dintre acestea, care au copii în vârstă de șase luni, locuind și în prezent în Centrul Maternal. "În Centrul Maternal și în Centrul de zi avem 44 de beneficiari, iar în Centrul Maternal avem nouă mame cu 11 copii și o gravidă, iar în Centrul de Zi diferența de 24 de copii. Avem și două mame minore”, a spus Milosteanu.

Fenomenul copiilor cu copii, îngrijorător

Centrul maternal a organizat săptămâna trecută trei acțiuni cu tema „Mariajul timpuriu și consecințele negative ale sale”, insistând pe tema mamelor minore care nasc înainte de vreme și care intră în lumea adulților și, deși ar trebui să învețe carte, învață să crească bebelușii. „Am făcut aceste acțiuni în trei zile cu trei grupuri diferite de la două licee și două școli generale din Târgu-Jiu și Runcu. Am discutat care sunt consecințele negative asupra sănătății mamei minore și asupra bebelușului, despre abandonarea școlii și nefinalizarea studiilor. Am organizat aceste acțiuni și pe considerentul că fenomenul mamelor minore începe să fie îngrijorător", a precizat Gheorghe Milosteanu.

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, la Complexul de Servicii Alternative la Protecția Rezidențială care găzduiește Centrul Maternal și Centrul de Îngrijire de Zi au venit mai mulți elevi și preșcolari, care le-au adus beneficiarilor complexului articole de îmbrăcăminte și de încălțăminte, jucării și dulciuri. De asemenea, copiii și mamele cazate aici au primit din partea conducerii articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: