Două milioane de euro pentru căldura de la Motru

Guvernul a alocat suma de 9,389 milioane lei, adică peste două milioane de euro, din fondul de rezervă pentru asigurarea alimentării populației cu energie termică. „Este o sumă cu care Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă  Motru nu doar că va trece iarna în bune condiții, dar ar putea să își asigure și ieșirea din insolvență”, a spus președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

Guvernul a alocat în total 115 milioane pentru 13 localități din 12 județe în care agentul termic este asigurat centralizat. Suma primită de Motru este foarte mare, aproape dublă decât la Arad – 5 milioane, Oradea – 4 milioane, Giurgiu – 4,5 milioane sau Suceava – 4 milioane ei. Cei mai mulți bani, câte 15 milioane de lei, au ajuns la Bacău, Buzău, Galați, Drobeta Turnu Severin.

Actul normativ a fost adoptat la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, ca urmare a solicitărilor făcute de către unitățile administrativ-teritoriale care au constatat, la pregătirea activităților specifice sezonului rece, că nu au capacitatea financiară pentru a susține cheltuielile legate de asigurarea agentului termic populației. (A.A.)

Vizualizări: 1,652

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: