Două persoane pe un loc la cursurile de calificare profesională

Zeci de gorjeni încearcă să se recalifice  în speranţa  că îşi vor găsi un loc de muncă. La Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj se vor desfăşura în aceste luni trei cursuri de calificare profesională. Aproape o sută de persoane s-au arătat interesate să urmeze unul dintre aceste cursuri însă locuri sunt doar pentru jumătate dintre ele.

În această lună, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj organizează cursuri de operator calculator, contabil şi lucrător comercial. 95 de persoane aflate în baza de date a unităţii ca fiind în căutarea unui loc de muncă s-au înscris la unul dintre aceste cursuri însă vor fi selectaţi doar 45 dintre ei. „Numărul celor înscrişi la cursurile ce vor avea loc în această lună este mare, respectiv două persoane pe un loc, se va astfel o selecţie, vor da toţi un test de inteligenţă şi în funcţie de răspunsuri se va decide cine va rămâne şi cine nu“, precizează Ana Maria Niculescu, purtător de cuvânt AJOFM Gorj.

Rata şomajului este de 10,95%

Rata şomajului a atins în Gorj 10,95 %. „În prezent în Gorj sunt 16.464 de şomeri şi urmează în perioada următoare să mai fie disponibilizate încă 241 de persoane respectiv SC UM SADU SA a anunţat că va renunţa la 60 dintre angajaţi, SC. PETROM.SA va disponibiliza 42 de persoane, ITM Gorj 17 persoane, SC.ILMECTRANS SRL- 10 persoane şi SC SOCEND IND SA -94 persoane“, precizează Ana Maria Niculescu.

Cei care au rămas sau vor rămâne fără serviciu au la dispoziţie extrem de puţine locuri de muncă vacante, respectiv 67. Astfel, şomerii se văd nevoiţi să plece la muncă în străinătate. „Este extrem de greu aici în România, eu în prezent am un serviciu dar mă uit să văd unde aş putea pleca întrucât la firma unde lucrez o să dea cât de curând faliment. Cred că o să plec în Germania unde sper să găsesc ceva de lucru în construcţii“, a spus Ion Ghinea din Târgu Jiu.  Gorjul ocupă în continuare locul nouă pe ţară  în ceea  ce priveşte numărul mare de şomeri

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: