Două primării din Gorj au fost amendate de Garda de Mediu

Garda de Mediu a aplicat două amenzi în valoare totală de 800 de milioane de lei vechi la două primării din Gorj. Este vorba de Primăria Novaci pentru neînchiderea unei gropi de gunoi şi Primăria Bâlteni pentru gestionarea necorespunzătoare a gunoaielor. Primarul din Novaci a contestat deja sancţiunea pentru că i s-a părut prea mare, iar edilul din Bâlteni susţine că nu primăria a luat amendă, ci Serviciul Public din localitate.

Primăria Novaci a fost sancţionată de Grada de mediu cu o amendă în valoare de 500 de milioane de lei vechi pentru nerespectarea unui termen de închidere a unei gropi de gunoi. Nici primăria Bălteni nu a scăpat nesancţionată. Aici amenda este de 300 de milioane de lei vechi pentru negestionarea corespunzătoare a deşeurilor. „Am aplicat două amenzi la două primării din Gorj. Este vorba de Primăria Novaci pe care am sancţionat-o cu amendă contravenţională în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea unor termene pentru închiderea unei gropi de gunoi. O altă primărie sancţionată este cea din Bâlteni care a primit 300 de milioane de lei vechi, pentru negestionarea deşeurilor menajere”, spune Simona Cornea, comisar Garda de Mediu 

 „Nu primăria Bâlteni a fost amendată ci Serviciul Public. Ei au personalitate juridică şi probabil cei de la gardă au găsit gunoaie prin comună, în locurile în care acestea nu trebuiau să fie”

Vasile Vlăduleanu, primar Bâlteni

 „Am primit amenda şi am contesta-o. Amenda a fost pentru un depozit de gunoaie. Mi s-a părut mult prea mare“

Pantelimon Todea, primar Novaci

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: