Două primării din Gorj, cu conturile blocate

Situaţia privind arieratele înregistrate de primării nu s-a rezolvat. Două unităţi administrativ teritoriale, Bîlteni şi Roşia de Amaradia, au în continuare conturile blocate pe sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată (TVA). În prezent, acestea pot efectua plăţi doar din bugetul propriu până la achitarea în totalitate a datoriilor învechite.

Totuşi, cele două primării şi-au mai redus din sumele datorate, însă, insuficient pentru ca Trezoreria Gorj să procedeze la deblocarea conturilor. „În continuare comunele Roşia de Amaradia şi Bîlteni au blocate sumele de la bugetul se stat. Roşia de Amaradia pentru o datorie la arierate de 31 mii lei şi Bâlteni pentru o datorie la arierate de 158 mii lei. Şi-au mai achitat o parte, eu sper să le achite pe toate şi se vor debloca aceste sume”, a declarat Gheorghe Paraschivu, trezorier şef Trezoreria Gorj.

La începutul acestei luni, primăria Bîlteni înregistra arierate în sumă de 185 mii, iar primăria Roşia de Amaradia în sumă de 110 mii lei.

Primarul de la Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, a spus că în următoarea perioadă va încerca să se achite de toate datoriile mai vechi de 90 de zile. În schimb, autorităţile locale din Bîlteni îi contrazic în continuare pe cei de la Trezorerie, susţinând că nu sunt probleme în privinţa arieratelor. „Cine spune aiurelile astea? Nu este adevărat. Facem plăţi, ni s-au dat şi cotele defalcate din TVA, am plătit arierate aşa cum scrie legea să facem”, a comentat Gheorghe Păsărin, primarul comunei Bîlteni.

La începutul acestei luni, primăriile din judeţul Gorj înregistrau arierate în sumă totală de circa 15 milioane lei.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: