Două sute de locuri de muncă în Danemarca

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj au scos la bătaie pentru luna martie 200 de locuri de muncă în Danemarca. Pot aplica pentru aceste locuri de muncă numai gorjenii care au terminat recent un liceu agricol, specializare zootehnie.

Gorjenii care vor să plece la muncă în străinătate pot aplica luna aceasta pentru un loc de muncă în Danemarca. Aceasta este ultima ofertă scoasă la înaintare de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj. Cei care vor fi selecţionaţi să plece în Danemarca vor munci în cadrul unei ferme de porci timp de 15, 30 sau 37 de ore pe săptămână în schimbul unui salariu brut de 1.300 de euro pe lună. „De fiecare dată avem foarte mulţi doritori pentru Danemarca pentru că este o ţară care plăteşte foarte bine şi sunt familii întregi care au mers şi merg în continuare acolo pentru că le convine”, a declarat Mihaela Moţa, directoarea AJOFM Gorj.

Danemarca a scos la bătaie peste 200 de locuri de muncă iar cei selecţionaţi vor trebui să muncească în domeniul agricol la recoltarea căpşunilor, mazărei, cepei însă vor fi şi câteva posturi pentru şoferi de camion, tractor sau autobuz.

Gorjenii care se gândesc să aplice pentru un astfel de post trebuie să fie persoane puternice din punct de vedere fizic pentru că vor presta muncă fizică multă pe perioade mari de timp. „Candidaţii trebuie să aibă peste 18 ani şi să aibă cunoştinţe de limba engleză. De asemenea, trebuie să fie puternici pentru că nu este o muncă oarecare ci una destul de dură”, a declarat Ana Maria Niculescu, purtătoarea de cuvânt a AJOFM Gorj.

Gorjenii selecţionaţi vor fi cazaţi contracost alături de alţi muncitori străini. „Vor trebui să plătească 200 de euro lunar pentru cazare şi vor sta cu alţi lucrători străini. Vor avea două pauze pe zi a câte 30 de minute fiecare”, a adăugat Ana Maria Niculescu.

Cei interesaţi vor trebui să-şi înregistreze obligatoriu online CV-ul pe site-ul oficial danez pentru munca sezonieră.  

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: