Două sute de poliţişti comunitari, rămaşi pe dinafară

Firma de pază a Primăriei nu va mai fi înfiinţată deoarece Ministerul de Interne o consideră ilegală. Avizul nefavorabil a dat peste cap planurile autorităţilor locale care sperau că în acest fel vor fi asigurate locuri de muncă pentru disponibilizaţii Poliţiei Comunitare. Începând de ieri, peste 200 de poliţişti comunitari au intrat în perioada de preaviz, urmând să se întocmească documentaţia pentru trecerea lor în şomaj.

Înfiinţarea societăţii de pază a Primăriei, Publica Guard, a primit aviz nefavorabil de la Ministerul de Interne. Vestea a căzut ca un trăsnet asupra autorităţile locale care sperau că vor putea asigura locuri de muncă pentru disponibilizaţii Poliţiei Comunitare. Răspunsul negativ a fost comunicat municipalităţii ieri dimineaţă, Ministerul de Interne motivându-şi decizia prin faptul că înfiinţarea acestei societăţii depăşeşte atribuţiile Consiliului Local. “Din păcate, înfiinţarea societăţii de pază Publica Guard a fost avizată nefavorabil de către Ministerul de Interne. Ni s-a motivat, că în conformitate cu prevederile legislaţiei actuale, nu avem voie să înfiinţăm această societate prin intermediul Consiliului Local”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

Disponibilizaţii, în şomaj

Începând de ieri, peste 200 de poliţiştii comunitari au intrat în perioada de preaviz, urmând ca de luna viitoare să treacă în şomaj. “Peste 200 de poliţişti comunitari au intrat în perioada de preaviz. Din cauză că înfiinţarea firmei de pază nu a fost avizată favorabil de către Ministerul de Interne, oamenii vor încerca să-şi găsească de lucru pe la diverse societăţi, chiar înainte de expirarea acestei perioade. Cei mai mulţi, însă vor trece în şomaj. Încercăm să vedem ce soluţii se vor putea găsi pentru nu-i lăsa pe drumuri. Sunt primării la care locurile rămase libere au fost transferate Poliţiei Comunitare. Vom vedea ce se poate face în acest sens”, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare.

Se caută noi soluţii

Autorităţile locale încearcă să găsească soluţii atât pentru a-şi asigura paza obiectivelor importante din oraş cât şi pentru a crea noi locuri de muncă poliţiştilor comunitari disponibilizaţi. “În perioada imediat următoare vom face din nou adresă de revenire la Ministerul de Interne şi vom lua legătura cu celelalte primării din ţară pentru a vedea modul în care acestea îşi organizează activitatea. De asemenea, vom încerca să înfiinţăm un serviciu propriu de pază, al primăriei. Deocamdată, va trebui să înlocuim munca poliţiştilor comunitari atât cu angajaţii Direcţiei de Servicii Comunale, care vor asigura paza şi ordinea publică în pieţe, cât şi cu cei ai Transloc-ului, care vor asigura verificarea biletelor”, a precizat primarul Florin Cârciumaru.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: